Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

”Kosijoita” riitti - Susijengin pelaaja valitsi maan, jossa suomalaiskoripalloilija on harvinaisuus

15.10.2021 - 14:27:00


Suomalaiskoripalloilija Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

Hienon viime kauden, ja vahvojen maajoukkue-esitysten, jälkeen Maxhunilla riitti kosijoita täksi kaudeksi. Lopulta vaaka kallistui kohti Hollantia ja maan kaikkien aikojen menestyneintä joukkuetta. Historiansa aikana Den Bosch on voittanut Hollannin mestaruuden peräti 17 kertaa.

- Minulla oli kesällä pari erilaista vaihtoehtoa ja mietimme pitkään, mikä olisi paras vaihtoehtoa. Yksi iso syy miksi valitsin Den Boschin oli se, että he pelaavat FIBA Europe Cupia, Maxhuni kertoo seurapäätöksensä taustoista.

Maxhuni on aloittanut uudessa joukkueessa vahvasti. Hän on pelannut keskimäärin noin 29 minuuttia ottelua kohden ja kiittänyt vastuusta 15,2 pisteen, 4,7 syötön ja 2,3 levypallon tilastoilla. Ratkaisuvalmis takamies on ottanut ison tontin mielellään vastaan.

- Minulla on ollut iso rooli alkukaudesta ja olen saanut paljon peliaikaa. Otan joukkueen kasaan ja minulta odotetaan paljon johtajuutta. Valmentaja on sanonut, että minun täytyy ottaa joukkue reppuselkään, mutta ei se mitään. Olen tottunut siihen ja olemaan johtaja kentällä.

Myös joukkueella on kulkenut vahvasti, sillä Heroes on kuuden ottelun jälkeen sarjassa puhtaalla pelillä ja myös FIBA Europe Cup alkoi voitolla.

- On ollut hyvä alku, mutta totta kai aina voi parantaa. Tässä on kuitenkin kautta pitkään vielä jäljellä, mutta olemme saaneet hyviä tuloksia.

Hollantilainen koripallo on suomalaisille suhteellisen uusi tuttavuus, sillä viime kauden lopulla Feyenoordissa pelannutta Joonas Lehtorantaa lukuun ottamatta tuulimyllyjen maassa ei ole juuri suomalaispelaajia nähty.

- Se on hyvä liiga, jossa on paljon hyviä joukkueita. Peräpään joukkueet ovat vähän heikompia, mutta heitäkin vastaan pitää olla hereillä. Jokainen joukkue voi voittaa toisen tässä sarjassa. Viron sarjaan verrattuna tämä on varmaan 1-2 tasoa korkeampi, kuvailee Maxhuni.

Heroes osallistuu myös FIBA Europe Cupiin, jonka se aloitti tällä viikolla kaatamalla komeasti portugalilaisen Benfican vieraskentällä. Lohkon muut joukkueet ovat venäläinen Parma sekä tshekkiläinen Opara.

- Meillä on lohkossa hyviä joukkueita, mutta jokainen joukkue on voitettavissa. Jokainen joukkue on haaste meille, mutta uskon meidän pääsevän jatkoon tästä lohkosta, ennakoi Maxhuni.

Heroes on pelannut alkukaudesta tiiviiseen tahtiin kahden ottelun viikkotahdilla, mutta se ei liiemmin Maxhunia haittaa.

- Jokainen pelaaja varmasti pelaa mieluummin kuin harjoittelee. Tässä on paljon matkustamista ja pelejä, mutta on kiva pelata sekä Hollannin liigaa ja europelejä.

Täksi kaudeksi Hollannin ja Belgian sarjat iskivät kättä yhteen ja päättivät yhdistää voimansa perustaen kokonaan uuden sarjan. Molemmissa maissa pelataan ensin kymmenen joukkueen kaksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen runkosarjojen viisi parasta joukkuetta muodostavat Elite Gold ylemmän jatkosarjan ja viisi heikointa pelaavat Elite Silverissä.

- Henkilökohtaiset tavoitteet menevät käsi kädessä joukkueen kanssa. Haluan voittaa ensimmäisen pokaalini ammattilaisena. Meillä on Hollannin cup ja lisäksi pitää päästä sarjassa viiden joukkoon, jotta pääsemme ylempään jatkosarjaan ja sitten haetaan mitalia. Sitten vielä FIBA Europe Cupissa päästä vähintään toiselle kierrokselle, Maxhuni listaa tavoitteita.

Lähde: Koripalloliiton tiedote. Kuva: FIBA


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!