Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

NBA-kausi pyörähtää käyntiin ensi yönä

19.10.2021 - 7:00:00


Koripallon NBA-liigan historian 75. kausi käynnistyy Suomen aikaa keskiviikkoaamuna. Ensimmäisenä päivänä pelataan kaksi huippukamppailua: Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets ja Los Angeles Lakers - Golden State Warriors.

Kaksi edellistä NBA-kautta ovat olleet koronapandemian takia poikkeuksellisia. Nyt ohjelmassa on tuttu 82 ottelun runkosarja. NBA-pomo Adam Silver ei kuitenkaan vielä ala juhlia täysillä.

- Kun tämä pandemia on todella ohi, niin voimme arvioida miten pärjäsimme muihin verrattuna. Sanon vain, että olen todella innoissani, että palaamme johonkin, joka muistuttaa enemmän normaalia, Silver sanoi NBA:n verkkosivuilla.

NBA:n ainoa suomalaispelaaja on uudessa osoitteessa. Lauri Markkanen siirtyi kesällä Chicago Bullsista Cleveland Cavaliersiin.

Markkanen sai samalla uuden ja rahakkaan sopimuksen, mutta mahdollisen menestyksen kannalta hän taisi joutua ojasta allikkoon. Chicagon uskotaan olevan suuntaamassa pudotuspeleihin ensimmäisen kerran sitten kevään 2017. Clevelandia on puolestaan veikkailtu NBA:n kellariosastoon.

Brooklyn Nets on nostettu monien papereissa suurimmaksi mestarisuosikiksi. Kevin Durantin ja James Hardenin johtamalla Netsillä on kuitenkin yksi ongelma. Brooklynin kolmas supertähti Kyrie Irving ei ole ainakaan vielä suostunut ottamaan koronarokotetta ja hänet on hyllytetty joukkueen toiminnasta.

Brooklynin pahimpana uhkaajana Itäisessä konferenssissa on Milwaukee Bucks. Kreikkalaisen supertähden Giannis Antetokounmpon johtama Milwaukee voitti viime kaudella NBA:n mestaruuden 50 vuoden tauon jälkeen.

Läntisessä konferenssissa Los Angeles Lakers yrittää palata mestaruuskantaan viime kauden pettymyksen jälkeen. Supertähdet LeBron James ja Anthony Davis ovat saaneet rinnalleen Russell Westbrookin.

Lakersilla on kuitenkin uhkaajia Läntisessä konferenssissa: Utah Jazz, viime kaudella NBA:n finaaleihin asti yltänyt Phoenix Suns sekä huipulle paluuta janoava Golden State Warriors. Unohtaa ei voi myöskään viime kaudella NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Nikola Jokicin Denver Nuggetsia ja Luka Doncicin johtamaa Dallas Mavericksia. Lännen taistosta odotetaankin jännittävää.

NBA:n runkosarja päättyy 10. huhtikuuta 2022.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!