COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kovatasoinen Tennisliiga käynnistyy viikonloppuna

11.10.2017 - 11:40:20


Entistäkin kovatasoisempi Tennisliiga pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna 14.-15.10. täysien ottelukierroksien voimin.

Miehissä tämä tarkoittaa viittä sarjaottelua ja naisten puolella neljää ottelua kumpanakin päivänä. Runkosarjat pelataan 14.10.2017-27.1.2018 välisenä aikana, jonka jälkeen ovat pudotuspelijoukkueet selvillä.

- Ihan mahtava Tennisliiga kausi taas aluillaan. Joukkueiden taso on taas selkeästi ottanut positiivisen harppauksen viime vuodesta. Meillä on erittäin mielenkiintoinen sekoitus nuoria nousevia lupauksia, vahvoja konkareita sekä suomalaisia ja ulkomaalaisia ammattilaisia. Tästä iso kiitos osallistuville seuroille!

Myös muulla rintamalla on hyviä merkkejä ilmassa. Tennisliiga on kiinnostanut valtakunnallisessa mediassa jo ennen kauden alkua. Taustaverhon takana on myös riittänyt kuhinaa. Tulevalla kaudella tarkoituksenamme on kehittää Tennisliiga-otteluiden tuotannon laatua sekä parantaa niiden näkyvyyttä.

- Tennis(kin) on parasta paikan päällä, joten ei muuta kuin seuraamaan jännittävää liigakautta ja kannustamaan suosikkisi voittoon, kertoi Tennisliigan sarjavastaava Roope Kailaheimo Tennisliiton tiedotteessa.

Viimeisen puolentoista viikon aikana olemme julkaisseet sivuillamme joukkue-esittelyt ja ennakkoarviot runkosarjasijoituksista. Voit virittäytyä liigatunnelmaan lukemalla näitä aiemmin julkaistuista uutisista. Alla ovat esiteltyinä miesten ja naisten sarjojen yleiset lähtöasetelmat, sarjamuodot, mielenkiintoiset pelaajat sekä muutamat mielenkiintoiset nostot.

Miehissä kymmenen joukkuetta taistelevat paremmuudestaan

Kymmenen miesten joukkuetta taistelevat ja tavoittelevat Tennisliigan mestaruutta tällä kaudella. Mukana on kaksi uutta joukkuetta, kun Turun Verkkopalloseura (TVS) ja Variston Tennis (VarTe) nousivat Suomen korkeimmalle sarjatasolle. Mestaruutta puolustaa Helsingin Laajasalosta ponnistava Sata-Tennis. Viime kaudella hopeaa juhli Helsingin Verkkopalloseura (HVS) ja pronssia saivat Smash ja Grani Tennis (GT). Näiden joukkueiden ohella Tennisliigassa ovat tänä vuonna iskuja antamassa Smash-Kotka, Valkeakosken Tennis (VT), Helsingin Lawn-Tennis Klubi (HLK) ja Tampereen Tennisseura (TaTS).

Runkosarjassa joukkueet pelaavat kaikki kaikkia vastaan kertaalleen. Yhdessä sarjaottelussa pelataan kolme kaksinpeliä ja yksi nelinpeli. Jokaisesta voitetusta ottelusta joukkue saa pisteen sarjataulukkoon. Kuusi parasta joukkuetta pääsee jatkosarjaan, jossa kaksi parhaiten menestynyttä joukkuetta sijoitetaan suoraan välieriin. Sijoilla 3-6 olevat joukkueet pelaavat karsintaottelun semifinaalipaikasta. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut kohtaa kuudenneksi sijoittuneen joukkueen ja sijoilla neljä ja viisi olevat joukkueet pelaavat vastakkain.

Semifinaaleissa runkosarjan parhaiten menestynyt joukkue saa valita vastustajansa karsintaotteluiden voittajista. Runkosarjan kaksi heikoiten menestynyttä joukkuetta ajautuvat putoamiskarsintoihin. Pudotuspelit käynnistyvät 10.2.2018.

Tälle kaudelle joukkueet ovat jälleen nimenneet erittäin kovia joukkueita. Todella mielenkiintoisina niminä mainittakoon maailman parhaat nelinpelaajat HVS:n Henri Kontinen ja John Peers, Suomen kaikkien aikojen menestynein kaksinpelaaja TVS:n Jarkko Nieminen, ammattilaiskentille paluuta tekevä Sata-Tenniksen Harri Heliövaara, ikinuori TaTS:n Lauri Kiiski ja nykyinen Suomen rankingin ykkönen HVS:n Patrik Niklas-Salminen. Korkeimmalle rankatut ulkomaalaiset ammattilaispelaajat ovat puolestaan (ATP-ranking viikolla 40) HLK:n Attila Balazs (ATP-169), GT:n Jürgen Zopp (ATP-191), Smash-Kotkan Ivan Nedelko (ATP-335), HLK:n Peter Nagy (ATP-469), Smashin Vladimir Ivanov (ATP-478), HVS:n Alexander Vasilenko (ATP-526) ja GT:n Andriej Kapas (ATP-554). Yleisöllä on siis lupa odottaa ammattilaistason tennistä kierroksesta toiseen.

Jo viime kausi osoitti miesten Tennisliigan kovuuden ja tasaisuuden. Pudotuspeleihin edenneiden joukkueiden ja rannalle jääneiden välinen ero oli vain muutamia pisteitä. Myös tästä kaudesta, varsinkin keskikastin osalta, on lupa odottaa äärimmäisen tasaväkistä. Ennakkoon suurimpina mestarisuosikkeina kauteen lähtevät HVS:n tähtisikermä, GT ja hallitseva mestari Sata-Tennis. Yllätysvalmiita joukkueita on kuitenkin monia, joten jännitettävää riittää.

Lähde: Tennisliiton tiedote. Kuva: Heidi Koivunen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TPS:n uusi tähtihankinta debytoi

18.9.2018 14:11:58

 

 

 

 

Tapparalle kivenkova vahvistus

18.9.2018 13:10:01