NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mojova yllätys Tennisliigassa

10.2.2019 - 22:06:06


Grani Tennis yllätti Smash-Kotkan ja eteni miesten TEHO Sport Tennisliigan loppuotteluun.

Päivän ensimmäisessä välierässä hallitseva mestari HVS-Tennis voitti viimevuotisen finaalivastustajansa Helsingin Lawn-Tennis Klubin 3-0 -lue otteluparista lisää täältä. HVS:n seuraksi loppuotteluun ylsi loppukauden yllättäjä Grani Tennis, joka voitti vieraskentällä Smash-Kotkan otteluvoitoin 3-1.

Ykköspelaajien ottelussa GT:n puolalainen Andriej Kapas käänsi ensimmäisen erän itselleen tiebreikissä Smash-Kotkan Ville-Petteri Ahtia vastaan. Tämän jälkeen Kapas kiihdytti selvään voittoon, tulostaululle kirjattiin lukemat 7-6, 6-1.

Toisessa ottelussa olivat vastakkain kolmospelaajat Smash-Kotkan Leevi Sääteläja GT:n Mikael Martikainen. Säätelä ja Martikainen olivat runkosarjan parhaat kolmospelaajat, joten yleisöllä oli lupa odottaa tasaväkistä kohtaamista. Tasainen ottelusta muodostuikin, kun Martikainen voitti ottelun kolmessa erässä 6-3, 6-7, 10-6.

Kolmannessa kaksinpelissä kotijoukkueen Pavel Shchaya-Zubrov oli pakko voiton edessä Verneri Tuomea vastaan. Shchaya-Zubrov aloittikin vakuuttavasti vieden ensimmäisen erän 6-2. Toisen erän alussa Tuomi otti murron, mikä riitti lopulta erävoittoon 6-4. Ratkaisu nähtiin kymmenen pisteen ottelutiebreikissä, jossa Smash-Kotkan pelaaja kokosi itsensä uudelleen ja voitti erin 6-2, 4-6, 10-3.

Ratkaisu siirtyi nelinpeleihin, jotka Smash-Kotkan oli voitettava molemmat mieliäkseen nousta kuilun partaalta loppuotteluun. Ratkaiseviin nelinpeleihin joukkueet nimesivät seuraavat parit: V-P Ahti/Säätelä, Smash-Kotka-Tuomi/Martikainen, GT ja Shchaya-Zubrov/Vesa Ahti, Smash-Kotka-Kapas/Alexander Lindholm, GT. Ykkösten nelinpeli oli menossa Smash-Kotkan suunnalle, mutta Kapas/Lindholm ratkaisivat ja sinetöivät GT:n voiton kukistamalla parin Shchaya-Zubrov/V. Ahti 6-3, 6-3.

- Todella tasaiset ottelut tänään. Olimme hieman terävämpiä kuin kotkalaiset ratkaisuhetkillä, mikä oli avainasemassa. Meidän tuhkimotarina on tässä rakentunut viikonlopun mittaan. Tänään automatkalla ei tarvinnut pelaajia kyllä yhtään erikseen motivoida, vaan kaikki tiesivät mitä ollaan tavoittelemassa. Tavoitteemme ovat eläneet kauden mittaan ja nyt finaalipaikan myötä se on luonnollisesti mestaruus, kommentoi tyytyväinen kapteeni Gabor Lovro.

GT:n alkukausi liigassa oli vähintäänkin haasteellinen. Joukkue saalisti vain viisi pistettä viidestä ensimmäisestä ottelustaan, mikä vei GT:n sarjan häntäpäähän. Joukkueen ryhtiliike alkoi joulukuussa kahdella tasapelillä ja tammikuussa otetut kaksi puhdasta 4-0 voittoa takasivat GT:lle pudotuspelipaikan kuin ihmeen kaupalla. GT:n otteissa on pudotuspeleissä nähty samaa itseluottamusta kuin kaudella 2014-2015, kun joukkue juhli mestaruutta.

Kuva: Tennisliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

Real Madrid koki ison pettymyksen

24.8.2019 23:58:21