NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Naisten Fed Cup -joukkue nimetty kotiturnaukseen

19.3.2019 - 17:40:56


Naisten maajoukkue, Cinia Fed Cup Team Finland, pelaa kotikentällään Talin Tenniskeskuksella pääsiäisviikolla 15.-20.4. Kapteeni Emma Lainenimesi joukkueensa, jonka tavoitteena on nousu Eurooppa/Afrikan II-ryhmään.

Laine (nelinpelin WTA-316) nimesi joukkueeseen Anastasia Kulikovan (WTA-538), Mia Eklundin (WTA-705), Oona Orpanan (ITF-22) ja Laura Hietarannan sekä itsensä pelaaja-kapteenin rooliin.

– Hyvä, vahva ja monipuolinen joukkue. Juuri sellainen joukkue kuin halusin, kuvaili Laine joukkuettaan tiedotteessa.

Naisten maajoukkueessa on tapahtumaisillaan sukupolvenvaihdos ja nyt kotiturnauksessa 32-vuotiaan kapteeni Laineen kanssa pelaavat 24-vuotias Eklund, 19-vuotias Kulikova, 18-vuotias Orpana ja vasta 15-vuotias Hietaranta.

– Nyt on nuorten esiinmarssin aika ja he pääsevät kantamaan vastuuta. Anastasia ja Laura ovat ensikertalaisia maajoukkueessa sekä Mia ja Oona ovat olleet mukana muutamat kerrat. Vaikka kyseessä on nuoria pelaajia, niin he ovat jo kerenneet oppia kantamaan vastuuta, kertoi Laine innokkaana.

Kulikova ja Hietaranta nimettiin siis ensimmäistä kertaa naisten maajoukkueeseen. Kulikova sai viime viikolla iloisia uutisia, kun hänelle myönnettiin Suomen kansalaisuus – tämä mahdollisti hänen edustusoikeutensa sinivalkoisessa edustusasussa. Eklund on edustanut Suomea kolmena edellisenä vuotena ja Orpana on pelannut maajoukkueessa vuosina 2015 ja 2017. Kapteeni Laine esiintyi puolestaan ensimmäisen kerran Fed Cupissa jo vuonna 2001. Hänen vyöllään on jo 74 maaottelua, joista 53 on ollut voittoisia.

– Pari viimeisintä vuotta olemme olleet lähellä nousua, mutta aina on jäänyt hieman vajaaksi. Tämän vuoden tavoitteenamme on nousu kotiyleisön edessä, linjasi Laine.

Lähde: Tennisliiton tiedote. Kuva: Tennisliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!