NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Nuori tennistähti Emil Ruusuvuori jälleen turnaustitteliin

22.9.2019 - 21:24:54


Tennispelaaja Emil Ruusuvuori, 20, voitti Glasgow´ssa käydyn €46,600 ATP Challenger -turnauksen kaksinpelin. Kyseessä on Ruusuvuoren kauden ja uran kolmas kaksinpelititteli Challenger-tasolla.

Ruusuvuori (ATP-165) eteni loppuotteluun neljän voiton turvin. Lauantaisessa välierässä suomalainen voitti 17. sijoitetun itävaltalaisen Jurij Rodionovin (ATP-308) vain 58 minuutissa erin 6-1, 6-3. Loppuottelussa asettui vastaan 16. sijoitettu ranskalainen Alexandre Muller (ATP-278). 22-vuotias Muller oli ensimmäistä kertaa Challenger-tason loppuottelussa.

Ensimmäisen erän alku mentiin syöttövuorossa olleen pelaajan tahtipuikon mukaan.

Kuudennessa pelissä Mullerin syöttäessä pääsi Ruusuvuori yrittämään murtoa ja onnistui siinä toisella yrittämällään. Seuraavassa syöttövuorossaan Ruusuvuori selvitti vastustajansa kolme perättäistä murtopalloa ja piti lopulta syöttönsä. Avauserässä molemmat pelaajat pitivät vielä kertaalleen syöttönsä, mikä tarkoitti erävoittoa Ruusuvuorelle lukemin 6-3.

Heti toisen erän alussa oli nähtävissä, että Ruusuvuoren aggressiivinen pelityyli alkoi tuottamaan enemmän ja enemmän hankaluuksia Mullerille. Ruusuvuori löi useita läpilyöntejä varsinkin kämmenpuoleltaan ja onnistui antamaan painetta jatkuvasti vastustajansa syöttövuoroissa. Lopulta suomalainen karkasi vakuuttavaan turnausvoittoon erin 6-3, 6-1. Ottelu kesti hieman yli tunnin.

– Olen todella tyytyväinen esityksiini täällä. Ensimmäinen ottelu oli vaikea, mutta sen jälkeen löysin rytmini. Kiitos myös yleisölle tuesta koko viikon aikana, kiitteli Ruusuvuori kenttähaastattelussa.

– Ensimmäisen murron jälkeen pelini parantui ja rentouduin. Murron jälkeinen syöttövuoron pito oli todella tärkeä ottelun kulun kannalta. Toisessa erässä paransin peliäni paljon ja pystyin tekemään lopussa lähes ihan mitä huvitti.

Ruusuvuori oli erityisen tyytyväinen kämmenlyöntiinsä loppuottelussa.

– Viime kuukausien aikana kämmenlyöntini on mennyt paljon eteenpäin. Kehitys alkoi massakentiltä, jossa työstimme paljon sitä ja nyt pystyn tuottamaan huomattavasti enemmän voimaa siihen.

Ruusuvuori on seuraavan viikon Suomessa lepäämässä ja treenaamassa. Tämän jälkeen on vuorossa Challenger-turnaus Kazakstanissa ja Tukholman ATP250-turnaus, jossa taival alkaa näillä näkymin karsinnoista. Lisäksi loppuvuodesta on todennäköisesti ohjelmassa ATP-kiertueelta ainakin Wienin turnaus.

Lähde: Tennisliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!