Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Emil Ruusuvuori viimeisteli kuntoaan Novak Djokovicin fysiikkavalmentajan kanssa

22.9.2020 - 19:26:41


Emil Ruusuvuori ei ole jättänyt mitään sattuman varaan valmistautuessaan tenniksen Grand Slam-kauden viimeiseen turnaukseen, eli Ranskan avoimiin. Ruusuvuori on viimeistellyt kuntoaan Novak Djokovicin fysiikkavalmentajan kanssa.

Ruusuvuori, 21, astelee Pariisin massakentille maailmanlistan sadan parhaan joukkoon kuuluvana pelaajana - suomalaisen ATP-ranking on 92.

Ruusuvuoren otteita saatiin jännittää muutamat viikot takaperin US Openissa. Grand Slam -pääsarjadebyytti toi komean voiton ensimmäisellä kierroksella ja harmittavan vetäytymisen toisella kierroksella loukkaantumisen johdosta.

US Openissa tullut lähentäjävamma ei kuitenkaan onneksi ollut vakava ja näin suomalainen matkusti suoraan Itävallan Kitzbühelissä pelattuun ATP-turnaukseen aloittaakseen valmistautumisen Ranskan avoimia varten.

Nopea siirtyminen massalle ei ollut helppo ja avauskierroksella oli Ruusuvuoren taipuminen sveitsiläiselle Marc-Andrea Hüslerille kolmessa erässä. Karsinnoista pääsarjaan edennyt Hüsler meni lopulta hienosti turnauksen välieriin asti.

Kitzbühelin turnauksen jälkeen jätti Ruusuvuori Rooman Masters-turnauksen väliin. Suomalainen kertoi pitäneensä hieman taukoa palautuakseen kovasta rasituksesta.

- Nyt tuntuu taas hyvältä. Pienen levon jälkeen menin Milanoon treenaamaan valmentajani Federico Riccin ja fysiikkavalmentajani Pirpa Takin kanssa. Meidän kanssa oli Novak Djokovicin fysiikkavalmentaja Marco Panichi. Saimme tehtyä paljon valmistavia harjoituksia niin fysiikan kuin tenniksen puolella, Ruusuvuori kertoo Tennisliiton verkkosivuilla.

Ruusuvuori tunnetaan aggressiivisesta pelistään. Mitä asioita on nyt otettu huomioon siirryttäessä massalle, voiko samalla aggressiivisuudella jatkaa?

- Massapelaaminen on tuntunut koko ajan paremmalta ja paremmalta. Totta kai paikoittain pitää olla kärsivällisempi, mutta ei siinä hirveästi mitään muuteta. Pidän oman pelin samana aggressiivisena tekemisenä.

Ruusuvuori pelasi Ranskan avointen poikien sarjassa vuonna 2017. Tuolloin kaksinpelissä pelit päättyivät ensimmäiselle kierrokselle ja nelinpelissä suomalainen ja saksalainen Rudolf Mölleker ylsivät puolivälieriin.

- Kaikki Grand Slamit ovat ainutlaatuisia ja niihin on erityisen siistiä mennä pelaamaan. Hienoa mennä takaisin Pariisiin junnuvuosien jälkeen ja ensimmäistä kertaa aikuisten pääsarjaan. Lähdetään nauttimaan ja oppimaan niin kuin Yhdysvalloissakin - katsotaan mihin asti päästään, päättää Ruusuvuori.

Lähde: Tennisliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PeKa:lle kauden kolmas voitto

23.10.2020 22:36:34