Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Nousua rankingissa 127 sijaa, kymmenien miljoonien tulot tiedossa… Emma Raducanu matkalla kaikkien aikojen brittiykköseksi

13.09.2021 - 17:00:00


Brittiläinen tennispelaaja Emma Raducanu, 18, oli vielä viikko sitten tiellä tähtiin. Nyt hän on yhtäkkiä tähdistä yksi kirkkain.

Raducanu voitti US Openin sensaatiomaiseen tapaan. Melkoisen paukun järjesti myös hävinnyt loppuottelija Leylah Fernandez, hänkin vasta 19-vuotias.

Naisten maailmanlistalla Raducanu nousi huimat 127 pykälää, sijalle 23. Fernandez kapusi 45 sijaa, ja hänen uusi rankinginsa on 28.

Nuorena, huippuluokan atleettina ja monikulttuurisena hahmona Raducanu on melkoinen markkinointiunelma. Saarivaltiossa jo lasketaan, että hänestä voi tulla Britannian historian suurituloisin naisurheilija. Pelkästään US Openin mestaruus toi 2,5 miljoonaa dollaria.

Palkintorahat ovat tennispelaajille vain yksi tulonlähde. Vielä suuremmat setelit kertyvät sponsorikumppanuuksista. Esimerkiksi Naomi Osakan vuositulot ovat nousseet jopa 60 miljoonaan dollariin talouslehti Forbesin arvion mukaan.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!