Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Suomen mahtava saavutus sai sinettinsä – Jarkko Nieminen fiiliksissä: "Kylmät väreet tuli saman tien"

19.09.2021 - 18:07:00


Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, eteni suoraan tenniksen maailmanlohkon karsintaan maaliskuulle 2022.

Suomi voitti Intian 3-1 Espoo Metro Areenalla käydyssä ottelussa. Suora jatkopaikka maailmanlohkon karsintaan varmistui muiden I-ryhmän otteluiden kautta sunnuntaina.

Suomen voitettua Intian jännitettiin muiden otteluiden lopputuloksia. Suomen kannalta helpottavan voiton otti Romania Portugalista, mikä varmisti Suomen paikan kahdeksan parhaan I-ryhmän maan joukossa, ja samalla paikan maailmanlohkon karsintaan.

Suomen vastustaja maaliskuulle selviää tämän vuoden maailmanlohkon otteluiden jälkeen joulukuussa. Maaliskuun ottelun panoksena on siis pääsy maailmanlohkoon, Davis Cup Finals.

– Kylmät väreet tuli saman tien. Kun aloitin kapteenina, sanoin unelmaksemme pääsyn maailmanlohkoon. 2018 II-ryhmässä se saattoi tuntua joistakin absurdilta, mutta olemme uskoneet siihen – nyt olemme yhden voiton päässä maailmanlohkosta, kommentoi kapteeni Jarkko Nieminen.

– En ole ikinä asettanut rajoja itselleni, yksittäisille pelaajille tai joukkueellemme. Jos ei korkealle kurkota, niin ei voi koskaan mitään saavuttaa. Olemme koko ajan kehittyneet joukkueena ja katsotaan mihin asti tulemme yltämään tulevaisuudessa. Edelleen näen olevamme tulevaisuuden joukkue, jonka parhaat vuodet ovat vielä tulossa.

Miesten maajoukkue on kolmesti pelannut maailmanlohkon karsinnassa 1990 (0-5 vs. Ruotsi), 1999 (2-3 vs. Italia) ja 2002 (1-4 vs. Hollanti). Maajoukkueiden paras saavutus on naisten puolivälieräpaikka, eli kahdeksan parhaan maan joukossa, vuonna 1993.

Lähde: Tennisliitto
Kuva: Tennisliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!