NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Piipon suksi luisti PM-hopealle

7.2.2015 - 19:47:41


Eveliina Piippo hiihti vapaan tavan viiden kilometrin hopealle alle 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Ruotsin Örnsköldsvikissä lauantaina.

Myös Emelie Svenlin hiihti mainiosti sijoittuen lopulta kuudenneksi. Miesten puolella parhaalle sijoituksella ylsi Aleksi Parttimaa, joka oli vapaalla kympillä seitsemäs.

Norjan Karoline Simpson-Larsen vei naisten kilpailun voiton, ja saman maan Hannah Halvorsen tuli pronssille. Suomen joukkueesta Sonja Eskelinen oli 11:s, Emmi Lämsä 13:s, Rebecca Immonen 15:s ja Anni Alakoski 25:s.

- Kilpailu meni aika suunnitelmien mukaan. Lähdin liikkeelle aika täysillä, koska arvasin, että voimat riittävät ihan loppuun asti. Jaksoin ihan hyvin painaa mäissä, mutta alamäissä ja mutkissa tahtoi tasapaino vähän pettää, mutta pysyin kuitenkin pystyssä koko radan, Piippo kertasi.

- Suksi luisti myös hyvin. Kun tulin viimeisen mäen päälle, niin koitin vaan painaa niin kovaa kuin lähtee. Kaikki meni tosiaan suunnitelmien mukaan ja hiihto oli terävää, hän iloitsi.

Svenlin luuli alkuverryttelyn perusteella, että latu olisi vähän raskaampi. Tämän vuoksi hän kertoi lähteneensä vähän liian hitaasti liikkeelle, ja maaliin tullessa oli vielä aika paljon voimia jäljellä.

Nuorten miesten puolella Norja hallitsi kärkeä. Aleksi Parttimaa kommentoi kilpailun jälkeen hiihtoaan:

- Mitalia lähdettiin hakemaan, että siinä mielessä ei voi kyllä ihan tyytyväinen olla. Muuten oli kyllä ihan ok-hiihto. Viime viikon kilpailut sekä eilinen sprintti painoivat vielä, enkä saanut kaikkea irti.

- Päivä oli taas jo kokonaisuudessaan hyvä, ja etenkin tytöt onnistuivat tänään hienosti. Pojilla on Norjassa todella kova taso, mutta uskoin pojissakin mitaliin, Suomen joukkueenjohtaja ja valmentaja Pia Pekonen summasi.

Lähde: Hiihtoliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!