KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ampumahiihto ja mäkihyppy pitivät pintansa Taivalkoskella ja Oulussa

17.2.2017 - 13:50:43


Tällä viikolla Lasten Lumipäivät -kiertue levitti lumilajien ja lumella liikkumisen ilosanomaa kolmella paikkakunnalla. Viikon ensimmäisenä paikkakuntana oli Lieksa, jonka jälkeen kiertue vieraili vielä Taivalkoskella ja Oulussa.

Taivalkoskella Lasten Lumipäivien tapahtuma-alue nousi Taivalvaaran hiihtokeskukseen ja Oulussa liikuttiin Raksilan Pikkukankaalla. Päivisin lumilajeihin tutustuivat paikallisten alakoulujen oppilaat ja lisäksi molemmilla paikkakunnilla järjestettiin avoin iltatapahtuma.

Tapahtuma-alueella lapset pääsivät kokeilemaan erilaisia hauskoja lumella liikkumisen muotoja. Rasteina Lasten Lumipäivillä ovat mäkihyppy, ampumahiihdon tarkkuuspisteet, erilaiset lumipelit ja suksicrossi.

Aiemmilla paikkakunnilla lasten ykkösrasteiksi nousseet mäkihyppy ja ampumahiihdon tarkkuuspisteet pitivät pintansa myös Taivalkoskella ja Oulussa.

- Ne ovat vauhdikkaita rasteja, joissa tapahtuu paljon, ja sellaisestahan lapset pitävät. Oli hienoa nähdä lasten iloisia ilmeitä ja nauravia kasvoja, Oulun tapahtuman vastuuhenkilö Markku Kukkola kertoo Hiihtoliiton tiedotteessa.

Sammakot lensivät Taivalkoskella

Taivalkoskella tapahtumaa varten oli teetetty ampumahiihtotaulua muistuttavat taulut ampumahiihdon tarkkuuspisteille. Tosin pienoiskiväärillä ampumisen sijaan tauluihin heitettiin sammakkohernepusseja.

- Ohimenneistä heitoista tuli sakkokierroksia, kuten ampumahiihdossakin. Lapset kiersivät sakkokierrokset mukisematta, jonka jälkeen he palasivat uudella innolla parantamaan edellistä heittotulostaan. Nollat heittäneille hurrattiin tietenkin niin kuin oikeissa kisoissa. Lapset tykkäsivät tästä todella paljon, Taivalkosken tapahtuman vastuuhenkilö Tuija Vinkka kertoo.

Lasten Lumipäivät on järjestetty sekä Taivalkoskella että Oulussa myös aiemmin. Iltatapahtuman kävijämäärä kasvoi nyt molemmilla paikkakunnilla edellisvuoteen verrattuna.

- Näin tämän kuuluukin mennä, vuosi vuodelta parannetaan ja kasvatetaan kävijämäärää, Kukkola iloitsee.

Lasten Lumipäivät -kiertue jatkuu ensi viikolla Lapissa. Viikolla 8 ja 10 Lasten Lumipäivät järjestetään Äkäslompolossa, viikolla 9 Luostolla ja viikolla 11 Rovaniemellä, minkä jälkeen Lasten Lumipäivät -kiertue huipentuu pääsiäisviikolla Oloksen Lasten Lumipäiviin.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palaako Aleksandr Kokko RoPSiin?

22.5.2018 14:13:42