COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Samu Torsti Suomen ykköstykkinä Söldeniin

12.10.2017 - 13:15:42


Olympiatalven alppisirkus pyörähtää käyntiin reilun parin viikon kuluttua tuttuun tyyliin Itävallan Söldenissä. Rettenbachin jäätiköllä käytävässä suurpujottelussa Suomen ykköstykkinä on viime kaudella vauhdikkaan paluun huipulle tehnyt Samu Torsti.

Eurooppacupin suurpujottelussa Torsti taisteli viime kaudella cupin voitosta aina Italiassa lasketun finaalin toiselle kierrokselle saakka, mutta taipui kakkoseksi. Adelbodenin suurpujottelussa Torsti veti tammikuussa uransa parhaan maailmancupin sijoituksen ja oli ensimmäisen kierroksen sählinkien jälkeen lopputuloksissa kymmenes, vaikka starttinumero oli 52.

Alpeilta Argentiinaan sirretty syksyn neljän viikon leiri ja jatkot Hintertuxissa sujuivat Torstilta toiveita herättävästi.

- Pääsimme laskemaan Argentiinassa neljän viikon aikana 17 päivänä. Fiilikset on hyvät. Viime kausi antoi paljon, päivittäinen tekeminen sujuu ja pääsen saamaan parasta irti, Torsti kertoi Ski Sport Finlandin lehdistötiedotteessa.

Naisten nuoresta joukkueesta on Söldeniin ehdolla Riikka Honkanen. Honkanen laskee testit ensi viikolla Söldenissä ja sitten tehdään päätös, onko hän mukana maailmancupin avauksessa. Marcus Sandell on myös edelleen kysymysmerkki.

Andreas Romar puolestaan lähtee uuteen kauteen terveenä. Polviongelmista on vain muistoja jäljellä. Chilessä Romer pääsi loppukesästä laskemaan Saksan joukkueen kanssa kuukauden aikana peräti 22 päivänä. Kolme kisaakin mahtui siellä ohjelmaan ja ne sujuivat hyvinkin vauhdikkaasti.

- Lake Louisessa pääsen laskemaan maailmancupin sadannen starttini. Se on mieleen jäävä tasaluku.

Ensimmäiset arvokisat Romarin kohdalle osuivat 17-vuotiaana.

- Laskin Åressa vuonna 2007 aikuisten MM-kisoissa kolme lajia. Alla minulla oli silloin vasta kaksi syöksylaskun starttia. Olihan se kokemus ja super-combissa oli silloin tehdä kovan paukun, kun olin niin hyvässä pujottelukunnossa. Vedin kuitenkin puikkassa väliajan jälkeen ulos ja se yllätys jäi siihen.

- Rakastan kisaamista. Mun suola on mitata muiden vauhtia. Siitä haluan nauttia, Romar päätti.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puljujärvi sai valmentajan kehut

19.9.2018 10:05:14