COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mika Poutalasta pikaluistelun ennätysmies

18.11.2017 - 11:09:34


Mika Poutala nousi lauantaina kaikkien aikojen eniten maailmancupin startteja tehneeksi pikaluistelijaksi maailmassa. Poutalan päivän 500 metrin startti oli hänen uransa 279:s ja hän ohitti kärkipaikalla 20 vuotta maailmancupeja kiertäneen korealaisen Kyok-hyu Leen. 

Poutalan ensimmäinen maailmancupin startti tapahtui Inzellissä 5000 metrillä 8.3.2002 eli yli 15,5 vuotta sitten. Voittoja on uralle tullut kaksi: joulukuussa 2005 100 metrillä Inzellissä ja neljä vuotta myöhemmin 500 metrillä Calgaryssä. Palkintokorokkeelle Poutala on kiivennyt 16 kertaa ja 10 parhaan joukkosta mies on löytynyt ennen lauantaita 58 kertaa.

- Kyllähän ykköspaikka tilastossa kertoo siitä, että on tehty asioita paljon oikein. En ole ollut missään vaiheessa mikään suuri lupaus, en menestynyt nuorena. Suomen taso ei ole ollut kuitenkaan niin kova, joten olen päässyt nuoresta asti mukaan näihin kilpailuihin. Se on ollut hienoa minun kannaltani. Luistelin myös alkuvuosina paljon eri matkoja, sekin on vaikuttanut osaltaan starttimäärän suuruuteen, Poutala luettelee huikean kisamääränsä taustoista.

Laaja lajikirjo muuttui nykyiseen muotoonsa sprinttimatkoihin parin vuoden jälkeen.

- On ollut aika vähän loukkaantumisia tai isompia sairasteluja eli väliin on jäänyt aika vähän osakilpailuja kiertämättä. Esimerkiksi Pekalla (Koskela) on vuoden kauemmin kiertäneenä yli 50 osakilpailua minua vähemmän. 

- Kilpaileminen on aina ollut parasta tässä lajissa. Olen aina rakastanut sitä. Mielummin minä olisin tietysti esimerkiksi maailmancupin pistetilaston ykkösenä, mutta hieno saavutus tämäkin on, Poutala hymyilee.

Ikää Poutalalla on nyt 34 vuotta, mutta se ei miestä tunnu painavan tippaakaan. Vauhti tuntuu vain kiintyvän iän myötä.

- Ei ole yhtään sellainen fiilis, että iän takia pitäisi antaa tasoitusta tai ei voisi edelleenkin hommaa jatkaa. Minä tykkään kumota tiettyjä lainaalaisuuksia, kuten esimerkiksi hidastumisen alkamista 25-vuotiaana. Olen pitkälti yli 30-vuotiaana luistellut koko ajan uusia omia ja Suomen ennätyksiä. Paljon on omasta tekemisestä, henkisestä asenteesta ja uskosta kiinni.

- Edelleen homma toimii ja minä nautin tästä. Mikä tässä on vedellessä maailancupia ainakin olympialaisiin asti, niin päästään reilusti kärkeen, Poutala virnistää.

Lähde: Pikaluisteluliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!