COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mäkihypyn karsintakisan logiikkaa: neljänneksi sijoittunut MM-kisoihin

17.1.2018 - 21:36:49


Ounasvaaran Hiihtoseuran mäkihyppääjä Niko Kytösaho ylsi Lahdessa keskiviikkoiltana suurmäen Suomen mestariksi. Toiseksi liiteli Kuusamon Erä-Veikkojen Lauri Asikainen ja kolmanneksi saman seuran Juho Ojala.

Ennen kisaa Hiihtoliitto kertoi, että kilpailu oli myös karsinta Suomen MM-lentomäkijoukkueeseen. Hiihtoliiton tulkinnan mukaan paikka kuuluu Jarkko Määtälle, joka sijoittui kilpailussa neljänneksi.

Oberstdorfin lentomäessä kilpaillaan viikonloppuna. Antti Aalto, Janne Ahonen ja Eetu Nousiainen valittiin MM-kisoihin jo aiemmin.

Tuuliolot haittasivat Lahden-kilpailun alkua, ja naisten sarja jouduttiin perumaan epävakaisen tuuliolosuhteiden vuoksi.

Joulukuussa 18 vuotta täyttänyt Kytösaho johti kilpailua jo ensimmäisen kierroksen jälkeen 123,5 metriä kantaneella hypyllään. Toinen hyppy oli yhtä varma kuin ensimmäinenkin, ja Kytösaho keräsi reilut mestaruuspisteet 258,9.

- Tasapaksu kisa, ei ihan semmoisia huippuhyppyjä, mitä treeneissä on saanut tehtyä. Selkeästi huomaa, että perustaso alkaa nousta. Keskinkertaisillakin hypyillä pystyi ottamaan mestaruuden. Se antaa kyllä itseluottamusta jatkoon, iloitsi Kytösaho.

Toiseksi hypännyt Asikainen lensi toisella kierroksella kilpailun pisimmän hypyn ja nousi hopealle pistein 241,8.

- Tänään oli ihan positiivinen päivä. On ollut hankaluuksia tällä kaudella hypyn löytämisessä. Nyt alkoi löytyä laskuasentoon semmoinen hyvä tatsi. Se on hyvin pitkälti se iso tekijä hypyn tekniseen suorittamiseen, sanoi hyväntuulinen Asikainen.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noora Rädyn ura jatkuu Kiinassa

18.6.2018 22:42:55