NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Riku Voutilainen parikumpareiden kuudes nuorten MM-kilpailussa Åressa

15.4.2018 - 20:47:04


Åressa Ruotsissa laskettiin Nuorten MM-mestaruuksista kuluneena viikonloppuna sekä kumpareissa että parikumpareissa. Suomea kilpailuissa edusti viisikko Riikka Voutilainen, Riku Voutilainen, Severi Vierelä, Akseli Ahvenainen ja Rasmus Karjalainen.

Parikumpareiden puolustava nuorten maailmanmestari Riku Voutilainen vastasi viikonlopun kovimmasta tuloksesta ollen parikumpareissa kuudes.

Åressa järjestetyissä freestylen nuorten MM-kilpailuissa oli kattava kilpailijakaarti: 17 maasta kaikkiaan 83 kumparelaskijaa kamppaili lauantaina kumpareissa ja sunnuntaina parikumpareissa. 19-vuotiasta parikumpareitten puolustavaa nuorten maailmanmestaria Riku Voutilaista lukuunottamatta Åressa kisattiin suomalaisittain nuorella joukkueella, sillä mukana kilpailuissa oli 16-vuotias Severi Vierelä sekä 15-vuotiaat Riikka Voutilainen, Akseli Ahvenainen ja Rasmus Karjalainen.

Lauantaina lasketussa kumparekilpailussa päivän parhaimmasta suomalaistuloksesta vastasi nuorten MM-kipailujen ensikertalainen Akseli Ahvenainen ollen lopputuloksissa juuri finaali ulkopuolella sijalla 19. Muutoin suomalaiset kärsivät virheiden sävyttämistä laskuista ja sijoitukset painuivat alhaisiksi.

Sunnuntain parikumpareisiin Suomen joukkue lähti sisuuntuneena ja lasku laskulta suomalaiset etenivät kaaviossa ylöspäin. Kovien vastuksien myötä Riikka Voutilainen, Akseli Ahvenainen ja Rasmus Karjalainen karsiutuivat finaaleista. Severi Vierelä sen sijaan taisteli upeasti tiensä finaalien ensimmäiselle kierrokselle kuudentoista parhaan joukkoon ja oli lopulta kilpailun kahdestoista. Korkeimmalle ylsi Riku Voutilainen ollen lopputuloksissa komeasti kuudes.

- Olen tyytyväinen päivään. Olen halunnut laskea Walter Wallbergiä vastaan kumpareissa jo pitkään ja oli hienoa päästä niin pitkälle tänään, että tulimme vastakkain, kommentoi Riku Voutilainen kilpailun jälkeen ja jatkoi:

- Laskin omaa laskuani. Näin kavereiden laskevan alkuerissä liian kovaa ja tekevän virheitä, joten pidin huolen ettei virheitä tullut omiin laskuihin. Viimeisellä laskulla tulin todella syvässä takapainossa viimeiseen hyppyyn, vaikka tulos jäi kuudenteen sijaan, niin oli kyllä hieno päivä.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miika Elomo teki jatkosopimuksen

18.3.2019 13:19:29