NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lahti ja Ruka kuuluvat myös ensi kaudella maailmancupiin – nuorten MM-kisat otettiin Vuokatilta pois

17.4.2018 - 15:32:35


Kansainvälisen hiihtoliiton eli FIS:n kalenterikokoukset koskien mäkihypyn ja yhdistetyn kansainvälisiä kilpailukalentereja käytiin viime viikonloppuna.

Kokouksessa varmistettiin se, että ensi kauden yhdistetyn ja mäkihypyn maailmancupia käydään niin Rukalla kuin Lahdessakin.

Mäkihypyn ja yhdistetyn komiteat esittävät, että Rukalla tullaan kilpailemaan 24.-25. marraskuuta ja Lahdessa 8.-10. helmikuuta. Myös maastohiihtokomitean odotetaan esittävän maailmancup-kilpailuja samaan ajankohtaan.

Sveitsissä käydyssä kokouksessa päätettiin myös se, että Vuokatti ei saa järjestää ensi talvena pohjoismaisten talvilajien MM-kilpailuja, vaikka kisat on sille jo myönnetty. Syyksi tuli Vuokatin mäkihyppymäki, jolla ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa FIS:n sertifikaattia.

- Kävimme Zürichissa keskustelun Vuokatin mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailuolosuhteista. FIS olisi voinut myöntää vuoden mittaisen siirtymäajan sertifikaatin vaaran mäkeen, mutta mäki vaatii suuria korjauksia. Kävimme keskustelun myös kilpailutapahtumien jakamisesta Vuokatin ja muun muassa Kuopion tai Lahden välillä, mutta FIS ei hyväksy jakamista, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kertoi tiedotteessa.

Hiihtoliitto on avannut neuvottelut kisoista Lahden ja Kuopion kanssa. Lopullinen päätös kuullaan toukokuussa.

FIS:n kalenterikokouksessa päätettiin myös, että Suomeen on tulossa kaksi Continental Cupin, yksi mäkihypyn ja yksi yhdistetyn, osakilpailua talvelle sekä yksi yhdistetyn Youth Cupin osakilpailu kesälle. Maastohiihdossa Suomeen kalenteroitaneen jälleen Skandinavia Cupin osakilpailu. Aikataulut sekä paikkakunnat vahvistetaan toukokuun lopussa Kreikan Costa Navarinossa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miika Elomo teki jatkosopimuksen

18.3.2019 13:19:29