VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mäkihyppymaajoukkue sai uuden pääsponsorin – Kojonkosken pesti varmistui

14.6.2018 - 13:04:28


Suomen mäkihyppymaajoukkue on saanut uuden pääsponsorin.

Hiihtoliitto kertoi torstain lehdistötilaisuudessaan, että mäkihyppymaajoukkueen pääsponsoriksi tulee Modea, joka on toimitilaratkaisuihin erikoistunut yritys. Yhteistyösopimus on 2+2-vuotinen.

- Mäkihyppy on ollut ja on edelleen suomalaisille tärkeä laji ja sen upea historia on vertaansa vailla suomalaisessa urheilussa. Suru hiipi puseroon, kun mäkihypyn resurssit ovat menestyksen hiipuessa vähentyneet, eivätkä urheilijat ole voineet harjoitella ammattimaisesti. Suomalaiset ovat kuitenkin menestyshullua kansaa, mutta heikoin resurssein ei ole mahdollista menestyä. Siksi halusin perustamani yrityksen Modeon kanssa tehdä jotain konkreettista asian hyväksi. Modeo on 100% suomalainen yritys ja haluamme olla mukana tukemassa suomalaisten rakastamaa urheilulajia joka on tuonut iloa vuosikymmenien ajan kaikkien suomalaisten koteihin, kertoo Modeon toimitusjohtaja Kimmo Kaarlejärvi.

Hiihtoliitto myös vahvisti, että työnsä Huippu-urheiluyksikön johtajana päättävä Mika Kojonkoski palaa Suomen maajoukkueeseen. Hän tulee toimimaan valmentajien apuna ja urheilijoiden sparraajana.

- Tavoitteena on kehittää mäkihypyn valmennusta molemmissa lajeissa niin, että tulevaisuudessa meidät tunnettaisiin jälleen vahvasta osaamisesta. Se, että urheilijamme harjoittelevat parhaiten maailmassa, on tie menestykseen ja perustuu osaamiseen. Työ tehdään yhdessä valmentajien kanssa, Kojonkoski sanoo.

- Tuleva työni on osa-aikainen, mutta pystyn kuitenkin käyttämän tähän selvästi enemmän aikaa kuin lajiryhmävastaavana. Sparraan valmentajia arkipäivän valmennuksessa ja leiriolosuhteissa, rakennan osaamisen kehittymiseen johtavia toimintatapoja sekä edistän lajien koulutus-, kehitys- ja tutkimustyötä.

Kojonkosken lisäksi mäkihypyn ja yhdistetyn valmennustiimiä on vahvistettu NOV-palkatuilla valmentajilla (nuorten olympiavalmentaja). Yhdistettyyn on nimetty Jarkko Saapunki, päävastuualuenaan a-maajoukkueen mäkivalmennus, Antti Kuisma nuorten maajoukkuevalmentajaksi sekä Vuokattiin nuorten ja yläkouluryhmien valmentajaksi Jouni Kaitainen. Mäkihypyn valmentajana Kuopiossa jatkaa Kai Kovaljeff ja Lahdessa aloittaa Ossi-Pekka Valta. Kovaljeff ja Valta vastaavat mäkihypyn haastajaryhmän valmennuksesta.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!