NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ilman lunta ei voi hiihtää – Fennovoima ja Suomen Hiihtoliitto yhteistyöhön

11.10.2018 - 13:37:36


Fennovoima ja Suomen Hiihtoliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä Fennovoimasta tulee Suomen maastohiihdon A-maajoukkueen virallinen yhteistyökumppani sekä maastohiihdon nuorten, alle 18-vuotiaiden valmennusryhmän nimikkokumppani.

Fennovoiman ja Suomen Hiihtoliiton yhteistyösopimuksen kesto on 2+2 vuotta ja Fennovoima näkyy myös Rukan ja Lahden pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupien yhteistyökumppanina.

Yhteistyön avulla Fennovoima haluaa muistuttaa ihmisiä ilmastonmuutoksen torjunnan ja päästöttömän ydinenergian yhteydestä.

- Meillä ja Hiihtoliitolla on yhteinen tavoite: haluamme suojella Suomen talvea. Suomalaiset huippuhiihtäjät ja hiihdon harrastajat tarvitsevat lunta voidakseen harjoitella myös jatkossa. Ilmastonmuutos on kuitenkin uhka myös Suomen lumisille talville. Päästötön ydinvoima on tärkeä osa ratkaisua, kun haluamme säilyttää suomalaisen talven ja talviurheilun, Fennovoiman viestintäpäällikkö Tiina Rytky sanoo Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hiihtolajien harrastamisen olosuhteet ovat nousseet huolenaiheeksi myös Hiihtoliitossa. Tuoreessa Hiihtoliiton strategiassa olosuhteet ja tulevaisuuden talvet on nostettu kriittisiksi tekijöiksi hiihtolajien tulevaisuuden turvaamiseksi.

- On hienoa aloittaa yhteistyö Fennovoiman kanssa. Maastohiihdon ja nuorten U18-ryhmän tukemisen lisäksi Fennovoiman huolena oleva ilmastonmuutos on ajankohtainen ja harjoitusoloihimme liittyvä teema. Jaamme huolemme ilmastonmuutoksen haasteista ja sitä kautta hiihtoharrastuksen säilymisestä luonnollisissa talviolosuhteissa. Toivomme, että tulevaisuuden kaikkia energiaratkaisuja tarkastellaan vahvasti ilmastoon vaikuttavien tekijöiden näkökulmasta, eikä erilaisia mahdollisuuksia suljeta pois, kommentoi Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.

Fennovoiman ja Hiihtoliiton yhteistyö näkyy myös koko perheen hiihtotapahtumissa Pyhäjoella 17.3.2019 ja Oulussa 13.4.2019. Tapahtumissa kisataan leikkimielinen sprinttihiihtokilpailu, johon kuka tahansa voi osallistua joko yksin tai kokoamalla joukkueen. Kisan vauhdittajina toimii hiihtäjiä A-maajoukkueesta sekä nuorten joukkueesta.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näitä lisää, Kevin Lankinen!

Uutinen sisältää videon
26.5.2019 13:37:21