FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen nuori alppimaajoukkue avaa pujottelukauden Levin maailmancupissa - 2020 Levin maailmancupin kisapäivämäärät julkaistiin

21.11.2019 - 17:36:42


Levin maailmancupin lehdistötilaisuus Hotelli Levi Panoramassa torstai-iltapäivällä avasi tapahtumaviikonlopun. Paikalla oli koko Suomen maajoukkue-edustus, joka odottaa innolla pujottelukauden avausta. Kilpailun pääsihteeri Marko Mustonen julkaisi samassa tilaisuudessa ensi vuoden kisapäivämäärät, jotka ovat 21.-22.11.2020.

Levin maailmancupin lähtöviiksellä nähdään 12 Suomea edustavaa pujottelijaa. Alppimaajoukkue on jälleen verrattain nuori ja uhkuu sisukkuutta ja janoaa menestystä kotiyleisön edessä. Uuden edessä ovat myös alppihiihtäjäsisarukset Jesper, 18, ja Rosa Pohjolainen, 16. Ensimmäinen maailmancupstartti häämöttää kummallakin tulevana viikonloppuna.

- Odotan itseltäni kisassa hyviä käännöksiä ja nopeeta laskemista. Minun loppukausi painottuu tänne pohjoismaihin ja olisi tarkoituksena ottaa treeniohjelmaan mukaan supersuurpujottelua ja syöksylaskua, sanoi joukkueen nuorin laskija Rosa Pohjolainen World Cup Levin tiedotteessa.

Moni alppimaajoukkueen Levillä kisaavista alppihiihtäjistä kävi ottamassa kisatuntumaa Ruotsin Kaabdaalissa FIS-kilpailuissa. Parhaimpiin tuloksiin ylsivät alppihiihtäjät Julia Toiviainen 4:s ja 5:s ja Kia-Emilia Hakala, 7:s ja 9:s.

- Nyt on kaksi MC-starttia Levillä alla ja nyt toivottavasti kolmas kerta toden sanoo. Odotan kilpailuilta ennen kaikkea suomalaismenestystä tiiminä ja yksilönä. Tiedän, että me kaikki laskemme tällä hetkellä hyvin, joten toivon, että saadaan tuulettaa kaikki maaliviivalla, sanoi Kia-Emilia Hakala.

Kotiyleisön eteen astuminen on aina odotettua ja jännittävää.

- No tuntuu tämä toinenkin maailmancup-startti jännittävän yhtä paljon kuin ensimmäinenkin, mutta hieno olla jälleen Levillä laskemassa, kommentoi Miikka Mankinen.

Levin maailmancup sai jälleen kiitosta FIS:n edustajilta tapahtuman huolellisesta järjestämisestä ja lumivarmuudesta. FIS:n miesten kilpailukoordinaattori Emmanuel Couder odottaa jännittävää kisaviikonloppua.

- Alppihiihto kokonaisuutena tulee voittamaan tänä viikonloppuna. Varsinkin nyt, kun lajilegenda Marcel Hirscheriä ei enää nähdä starttilistalla, peli on aivan auki ja kuka tahansa saattaa nousta korkeimmalle korokkeelle. Suomella on nuori ja innokas joukkue, joten toivotaan, että heidän joukossaan nähdään onnistumisia ja muutaman vuoden kuluttua jopa palkintopallilla, Couder sanoi.

Naisten kilpailun ensimmäinen kierros lasketaan lauantaina 23.11.2019 klo 11.15 ja toinen kierros klo 14.15. Miehet kisaavat sunnuntaina 24.11.2019 klo 11.15 ensimmäisellä kierroksella ja toinen kierros lasketaan klo 14.15.

Lähde: World Cup Levin tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!