Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lauri Lepistö ensimmäisen kerran Suomen Cupin voittoon – ”Merkitsee kyllä paljon”

14.1.2020 - 22:29:09


Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistö ja Anne Kyllönen juhlivat voittoja Vantaan Hakunilassa maastohiihdon Suomen Cupin perinteisen normaalimatkoilla.

Anne Kyllönen vei naisten vitosella ykkössijan 1,3 sekunnin erolla Susanna Saapunkiin. Laura Mononen oli kolmas.

– Ensinnäkin kisajärjestäjät ovat tehneet aivan mielettömän hienoa työtä. Latu oli hienossa kunnossa, kehui Kyllönen Vantaan Suomen Cupin ensimmäistä kisailtaa. Eivätkä kehut siihen loppuneet.

– Menoa ja meininkiä oli kaikkialla alusta loppuun asti. Mukavaa että yleisöä oli tullut niin paljon.

Omaa hiihtoaan hän ei erityisesti ylistänyt, joskin voittaminen oli mukavaa. Kyllönen ei omasta mielestään päässyt nyt tuntemaan vauhdin hurmaa. Syy löytyy Tour de Skin rypistyksestä ja sitä seuranneesta tauosta. Huipputunteen puute ei yllättänyt.

Keskiviikkoillan viestistä hän odottaa todella tiukkaa:

– Latu on sen oloinen, ettei tule olemaan helppo tehdä eroja, ennakoi Kyllönen.

Miesten kilpailussa Lauri Lepistö otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen Cup -voiton 16,9 sekunnin erolla Ristomatti Hakolaan.

Lepistöllä, miesten kisan jopa yllätyksellisellä voittajalla, oli jossain määrin toisenlaisia tuntemuksia kuin Kyllösellä. Hänen hiihdossaan Tour de Ski ei enää tuntunut.

– Energiavarastot olivat nyt täynnä. Olen tourin jälkeen ottanut kevyesti, sanaili voittaja rauhalliseen tyyliinsä vesisateen ja tuulen säväyttämän kisan jälkeen.

– Voitto merkitsee kyllä paljon. Mehukas päänahkakin tuli otettua, hymyili Lepistö tarkoittaen illan kakkosta, Ristomatti Hakolaa, ja lisäsi salaa toivoneensa, että voisi haastaa Vantaalla "Riseä".

Askeleita on tullut otettua, askeleita oikeaan suuntaan. Lepistö tietää, että suurin tekijä siinä on ollut harkitseva järki. Sitä on tullut mukaan harjoitteluun, suunnitteluun ja kuormitukseen yhä enemmän viime aikoina.

Lähde: Hiihtoliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!