NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen Miska Mustonen voitti kumparelaskun Eurooppa-cupin

26.2.2020 - 22:23:23


Kumparelaskun Eurooppa Cup päättyi todelliseen suomalaisnäytökseen Taivalvaaralla, kun yksilökumpareissa Johannes Suikkari ylsi kautensa parhaimpaan suoritukseen kolmannella sijalla. Tänään kilpaillussa parikumpareissa Suikkari kiillotti pronssin hopeaksi ja podiumille nousi myös Severi Vierelä kilpailun kolmantena. Miesten parikumpareiden voittoon Venäjän Mikhail Aleynikov. Naisten sarjan voittoon Anastassiya Gorodko, toiselle sijalle Svetlana Ivanova ja kolmanneksi Ranskan Camille Cabrol.

Taivalvaaran osakilpailu huipentui suomalaisittain upeasti kun Eurooppa Cupin kokonaiskilpailun voittoon kruunattiin Miska Mustonen 698.00 pisteellä. Toiselle sijalle Ranskan Marius Bourdette (599.00) ja kolmanneksi Ruotsin Rasmus Stegfeld (550.00).

Sinivalkoiset värit koreilivat EC:n kokonaispisteiden kymmenen parhaan joukossa: 4:s Akseli Ahvenainen, 7:s Johannes Suikkari, 8:s Riku Voutilainen ja 10:s Rasmus Karjalainen.

- Eurooppa Cup kiertueelle lähdin ilman odotuksia, rennolla asenteella, kuten viime kaudellakin. Tällä kaudella keskityin kisaamisen laatuun ja haastavimpiin hyppyihin ja se tuotti selkeästi toivottua tulosta. Seuraavaksi edessä siintää maailman cupin finaalit Ruotsissa. Toivon, että ensi kaudella pääsen kiertämään MC:tä enemmän, summaa tuore Eurooppa cupin mestari Mustonen.

Myös Eurooppa Cup -joukkueen valmentaja Juha Hautsalo on tyytyväinen koko joukkueen tekemiseen.

- Osallistuttiin 14:sta kilpailuun, joissa saavutettiin 22 kpl:tta palkintopalli sijoituksia. Niistä kuusi voittoa. Upeaa oli myös se, että kolmen joukkoon sijottui kahdeksan eri urheilijaa. Myös joukkueen nuoret, 17-vuotiaat, Aleksi Kaisla ja Akseli Ahvenainen laskivat osakilpailuvoittoihin ja Rasmus Karjalaiselle kolme palkintopallisijoitusta. Tuntuu erityisen hyvältä, että jokainen laskija onnistui henkilökohtaisella tasollaan osakilpailuissa, joten isoin kiitos kuuluu upeille urheilijoille tästä huippu menestykkäästä kaudesta.

Naisten Eurooppa Cupin voittoon Kazakstanin Anastassiya Godorko, toiselle sijalle Alankomaiden Janneke Berghuis ja kolmanneksi Ranskan Fantine Degroote.

Lähde: Ski Sport Finland


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!