NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Iivo Niskanen ihmettelee joidenkin välinpitämättömyyttä koronaviruspandemian kurimuksessa: ”On ollut surullista huomata”

30.3.2020 - 14:44:52


Iivo Niskanen on ottanut Mehiläisen verkkosivuilla julkaistussa blogissaan kantaa koronaviruspandemiaan ja siihen, miten sen vakavuuteen Suomessa on suhtauduttu. Niskanen on havainnut tältä osin myös surullisia piirteitä.

- Elämä ja maailman meno näyttää aika paljon erilaiselta kuin viime blogia kirjoittaessani. Korona-virus on tehnyt tuhojaan maailmanlaajuisesti ja elämmekin hyvin poikkeuksellista aikaa. Suomen hallitus yhdessä asiantuntijoiden kanssa yrittää tehdä jatkuvasti parhaansa, ettemme ajautuisi yhtä pahaan tilaan kuin esimerkiksi Italia. On ollut surullista huomata, etteivät kaikki kuitenkaan ymmärrä tai halua ymmärtää tilanteen vakavuutta, Niskanen kirjoittaa.

Niskaselle tilanne ei ole uusi.

- Huippu-urheilijana sitä elää jatkuvasti paineen alla siitä, ettei tulisi kipeäksi. Arvokisojen aika on hyvin usein piinaavaa, jopa neuroottista käsihygieniasta huolehtimista ja eristäytymistä suurista ihmisjoukoista pitkäksi ajaksi. Nyt on kuitenkin pelissä paljon enemmän kuin arvokisakulta. Koko maailman terveys, hyvinvointi ja talous ovat uhattuna. Voin itse elää suhteellisen rennosti sen ajatuksen kanssa, että saisin koronatartunnan. Pelkkä ajatuskin siitä, että tartuttaisin tietämättäni useita ihmisiä ja vaarantaisin muiden hengen, saa minut suhtautumaan tautiin paljon vakavammin. Mielikuva taudista on muuttunut hyvin paljon siitä, kun kuulin ensimmäisistä tartunnoista Wuhanissa. Tuntuu, että tauti herättää ihmiset paljon myöhemmin kuin pitäisi.

Niskanen tähdentää, että tilanne on muuttunut koronaviruksen osalta päivä päivältä vakavammaksi Suomessa - monessakin mielessä.

- Kisakauden loputtua sitä tulee aina jonkinlainen tyhjyys ja aikaikkuna pysähtyä rentoutumaan. Nyt tyhjyyden tunnetta on tullut täyttämään tämä ryökäleen pandemia. Uutisten tulva on jollain muotoa jopa lamauttanut jämähtämään sohvalle. On ollut todellakin syytä jatkaa harjoittelua ja ulkoilua väljillä vesillä. Liikkuminen on saanut ajatukset hetkeksi pois koronasta ja siihen liittyvistä punaisella vilkkuvasta pörssistä, yt-neuvotteluista ja ympäri maailman ylikuormittuneesta terveydenhuollosta. Otetaan tauti vakavasti, liikutaan mahdollisuuksien rajoissa, ja tehdään kaikkemme yhdessä sen eteen, että palaisimme mahdollisimman pian takaisin normaalin elämän pariin. Valinnoillamme ja teoillamme on merkitystä, Niskanen korostaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!