Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mikaela Shiffrin purskahti itkuun Levillä - muistutti isosta tragediasta

21.11.2020 - 16:53:40


Slovakian Petra Vlhova nappasi nimiinsä kauden ensimmäisen naisten pujottelun maailmancupin osakilpailun Levillä. Vlhova päihitti toiseksi tulleen USA:n Mikaela Shiffrinin 0,18 sekunnilla. Kolmas oli Itävallan Katharina Liensberger, joka hävisi voittajalle 0,57 sekuntia.

- Minulle on tärkeää saada pujottelukauteen tällainen hyvä alku. Siksi ensimmäinen kisa on tärkeä. Onnistuin, olen todella tyytyväinen siihen mitä tänään tein. Se ei ollut helppoa, koska Mikaela on erittäin hyvä pujottelija, voittaja sanoi.

Shiffrin itki kisan lehdistötilaisuudessa. Urheilijan tunteet olivat pinnassa, sillä menneet kuukaudet ovat olleet 25-vuotiaalle Shiffrinille vaikeita. Hänen isänsä menehtyi tapaturmaisesta alkuvuodesta.

- Paljon meillä on aikaa analysoida laskuani? On vaikea ajatella, että olen taas täällä ja kilpailemassa ja palkintopallilla. En halunnut palata ja pettyä. Kun käy elämässään läpi ison tragedian, sen jälkeen tietyt elämänosat saattavat olla paremmin. Elämän prioriteetit muuttuvat. Olen todella tyytyväinen toiseen sijaan, se oli paras mihin tänään pystyin.

Amerikkalaisella oli päivälleen 300 päivän mittainen tauko maailmancupin kisoista.

Suomen naisten maajoukkueen nuorin alppihiihtäjätär Rosa Pohjolainen oli lähellä varsinaista hattutemppua, kun lähtönumerolla 63 startannut Pohjolainen pujotteli kärkivauhtia miltei 30 parhaan joukkoon, mutta 17-vuotias lahjakkuus kaatui aivan ensimmäisen laskun lopussa.

- Yläosa meni tosi hyvin, mutta loppuneularissa, kun jalat alkaa jo olemaan niin väsyneet, niin siinä tuli harmittava virhe. Mutta minkäs teet, virheitä sattuu.

Pohjolainen halusi laskea riskillä. Hän oli toisessa väliajassa vielä peräti kolmantena.

- Mieluummin lasken ulos kuin varmistelen. Näissä kekkereissä ei lähdetä varmistelemaan, Pohjolainen mietti.

Parhaana suomalaisena nähtiin Riikka Honkanen sijalla 43. Julia Toiviainen 50:s ja Kia-Emilia Hakala 52:s.

- Yläosassa meni hyvin. Jyrkällä ei ollut sellainen varma fiilis, että pystyisi päästämään kunnolla. Oli ihan mahtava kuulla kotiyleisön kannustusta rinteessä, Honkanen totesi.

Sunnuntaina Levillä kilpaillaan toinen naisten pujottelun maailmancupin osakilpailu. Ensimmäinen kierros alkaa klo 11.15.

Lähde: Ski Sport Finland


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!