Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Tästä se taas lähtee - Rinnekangas on upeassa iskussa: ”Renellä backside 1620 menee kuin tyhjää vain”

15.10.2021 - 15:20:00


Lumilautamaajoukkue starttaa maailmancup-kautensa ensi viikon lauantaina Churista Sveitsistä. Kaupunkikisana laskettavaan big airiin osallistuu Rene Rinnekangas, Enni Rukajärvi ja Kalle Järvilehto.

Loput kisapaikat varmistetaan harjoitusten alkaessa, jolloin kisaan on vielä Carola Niemelällä ja Mikko Rehnbergillä mahdollisuudet päästä mukaan.

Maajoukkue on paraikaa harjoittelemassa Italiassa, mistä joukkue siirtyy Churiin. Päävalmentaja Antti Koskinen on odottavissa tunnelmissa kisakauden kynnyksellä.

- Oikein hyvillä mielin odotan kisaa. Täällä Stelviossa lasku on kulkenut todella hienosti koko jengillä. Erityismaininta Renelle ja Kallelle. Kalle on pystynyt ländäämään kaksi itselleen uutta 1620:tä, ja Renellä backside 1620 menee kuin tyhjää vain ja pyörähtelee useaan eri suuntaan kevyen näköisesti. Tänään haki backside 1980:tä, mikä sekään ei ollut kaukana. Se temppu tarvitsee vähän isomman hyppyrin kuin mitä täällä on, ja tuskin Churinkaan hyppyrillä kokoa riittää, mutta erittäin hyvältä meininki näyttää. Kovaa ovat muutkin joukkueet laskeneet, mutta niin ovat kyllä meikäläisetkin.

- Naisissa on myös ollut erittäin hyvää menoa. Enni on jo tehnyt backside 900:taa, ja seuraavana caballerial 1080:tä on esityslistalla. Uskon, että Ennilläkin kilpailukykyistä trikkiä tulee lähtemään, Koskinen jatkaa.

Kaksi laskijaa joukkueesta on aivan kisapaikan tuntumassa kiinni, joten lopulliset ratkaisut Churin kisapaikoista selviää, kun tiedetään, ketkä korkeammalla rankingissa olevista laskijoista osallistuu kilpailuun.

- Miesten puolella yritämme saada kolmea laskijaa kisaan ja naisiin kahta, eli Mikko Rehnberg ja Carola Niemelä ovat vielä odotuslistalla. Ennen treenejä selviää, mikä on todellinen osallistujarosteri. Rene, Kalle ja Enni ovat varmasti kisassa mukana, Koskinen valottaa tilannetta.

Vielä ennen avauskisaa otetaan viimeiset harjoitukset irti Italian Alpeilta, ja sitten siirrytään kohti Sveitsiä.

- Meillä on vielä muutama laskupäivä Stelviossa jäljellä, ja sitten matkustamme Churiin. Nyt on luvattu tosi hyvää keliä viikonlopulle, niin todella hyvillä mielin saamme tehtyä viimeiset silaukset. Olemme erittäin valmiina ensimmäiseen kisaan, ja saamme ensiluokkaista laskemista kisassa aikaan.

Churin kisan karsinnat ja finaali lasketaan 23.10. lauantaina. Finaali näytetään suorana lähetyksenä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa.

Lähde: Suomen Lumilautaliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!