Tapahtumarikas sprinttipäivä avasi nuorten SM-hiihdot Keuruulla

14.01.2022 - 18:20:00


Talven ensimmäiset nuorten SM-hiihdot järjestetään perjantaista sunnuntaihin Keuruulla Keurusselän Liikuntapuistossa. Viikonloppu käynnistyi tänään perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailuilla. Avauspäivä tarjosi vauhtia ja tapahtumarikkaita kurveja.

Jämin Jänteen Josefiina Böök ja Pohti SkiTeamin Niilo Moilanen veivät voitot 23-vuotiaiden sarjoissa nuorten SM-hiihtojen avauspäivänä.

- Ihan perus päivä, karsinta oli kankeaa ja siitä helpotti loppua kohden. Finaalissa tuntui älyttömän hyvältä. Luotin, että pystyn polkemaan hyvät vauhdit viimeiseen laskuun, loppuun vaan älytöntä tasuria, kertasi Böök.

Moilanen hallitsi päivää alusta asti.

- Aamulla oli jo hyvä fiilis verryttelyyn lähtiessä. Päätin minimoida riskit ja kontrolloin hiihtoa keulasta. Mutkat piti ottaa huolella, mutta toisaalta mutkat ja tekniset kohdat ovat minulle vahvuuksia. Onnistuin hyödyntämään niitä omaksi eduksi tänään, kommentoi Moilanen.

Tiia Olkkonen (Haapajärven Kiilat) ja Anni Lindroos (Pargas IF) ottivat naisten kilpailun hopeaa ja pronssia. Miesten kilpailun muut mitalistit olivat Vuokatti Ski Team Kainuun Emil Liekari ja Himangan Urheilijoiden Juuso Mattila.

20-vuotiaiden sarjojen voitot menivät Kankaantaan Kisan Tuuli Raunion ja Visa Ski Teamin Niko Anttolan nimiin. Miesten finaali oli varsin tapahtumarikas ja viimeinen mutka oli tänään merkittävä, kun kärkisijoja ratkaistiin urheilijoiden kesken. Kärjestä viimeiseen laskuun lähtenyt Emil Juntunen kaatui ja Alexander Ståhlberg veti mutkan liian pitkäksi. Anttola selvisi haastavasta loppuradasta ehjin nahoin ja ylitti maaliviivan ensimmäisenä.

- Päivä meni suunnitelmien mukaan. Olosuhde muuttui laskussa päivän aikana, aika-ajoissa piti tulla ulkoa enemmän ja erissä kannatti ottaa sisältä. Se oli päivän taktiikka siihen, kertasi Anttola.

Hopealle 20-vuotiaiden sarjassa taisteli Ståhlberg (Norvalla Ski Team) ja pronssille nousi Veeti Pyykkö (Visa Ski Team Kemi)

Raunio vei naisten kilpailun nimiinsä näytöstyyliin ja oli ylivoimainen karsinnasta lähtien.

– Kyllä tänään oli hyvä päivä. Tuli helposti aika-ajo ja erät. Finaalissa sai antaa kaikkensa. Nuorten MM-kisat Norjassa ja mitalijahti siellä on tämän kauden tavoitteena, kertoi Raunio seuraavista suunnitelmistaan.

Muut mitalisijat menivät Elsa Torviselle (Ylöjärven Ryhti) ja Eevi-Inkeri Tossavaiselle (Ylöjärven ryhti).

18-vuotiaiden sarjoissa ykkösiksi taistelivat Reisjärven Pilkkeen Peppi Leppälä ja Espoon Hiihtoseuran Anton Packalén. Naisten kilpailun hopeaa vei Kontiolahden Urheilijoiden Inka Hämäläinen ja pronssille ylsi Nora Kytäjä (SkiTeam 105). Miesten kilpailun muut mitalistit olivat Tampereen Pyrinnön Onni Tiira ja Puijon Hiihtoseuran Jalmari Bergqvist.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Jaakko Hännisen selkä kramppasi

28.01.2022 20:09:45