COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen joukkue taistelee noususta Superliigaan Vaasassa

19.6.2017 - 15:36:41


Suomen joukkue taistelee noususta Superliigaan juhannuksena (23.-25.6.) Vaasassa käytävässä yleisurheilun EM-joukkuekilpailussa. Tilastosuosikit Vaasan Kaarlen kentällä ovat Portugali ja Ruotsi.

Kaksikon kovimmat haastajat ovat Turkki, Sveitsi ja Suomi.

EM-joukkuekilpailu ei ensi vuonna ole Berliinin EM-kisojen takia ohjelmassa. Vuodeksi 2019 Superliigaan Vaasasta nousevat kolme parasta joukkuetta. Kolme heikointa putoavat kakkosliigaan.

- Jos tätä joukkuetta vertaa vuoden 2014 joukkueeseen, jolla noustiin toissa vuodeksi Superliigaan, se on naisten osalta aika samanlainen ja miesten osalta hieman parempi. Nousu Superliigaan edellyttää pientä venymistä tilastopisteisiin nähden, arvioi Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen SUL:n tiedotteessa.

Vaasassa kilpailee kaksitoista joukkuetta: Suomi, Norja, Ruotsi, Tanska, Belgia, Bulgaria, Irlanti, Portugali, Romania, Sveitsi, Turkki ja Viro. Jokaisen joukkueen kokonaispisteet syntyvät miesten ja naisten lajien yhteenlasketuista pisteistä.

- Suomi on liikkeellä hyvällä joukkueella. Mukana on liki 30 urheilijaa, jotka nähdään kesän mittaan muissakin arvokisoissa kuten elokuisissa MM-kisoissa Lontoossa sekä junioreiden ja nuorten EM-kisoissa Italiassa ja Puolassa, Kemppainen sanoo.

Joukkueen valintaa Kemppainen kuvasi helpoksi.

- Kilpailun arvostuksesta kertoo esimerkiksi se, että Tero Pitkämäki mahdutti kilpailun tiukkaan ohjelmaansa. Hatun nosto myös keskikesän kiivaimmalla kilpailukaudella kaksi matkaa Vaasassa juokseville Camilla Richardssonille ja Sara Kuivistolle, Kemppainen sanoo.

- Hienoa, että vaasalaisyleisö pääsee kannustamaan myös kotikentällään kilpailevaa, viime kesän EM- ja olympiafinalisti David Söderbergiä.

Ykkösliigan kilpailu alkaa Vaasassa perjantaina 23. kesäkuuta, kun kaikilla pika- ja aitajuoksumatkoilla 400 metriin asti juostaan alkuerät. Niiden kahdeksan parasta jatkaa loppukilpailuun. Jatkosta pudonneet saavat loppusijoituksen (sijat 9.-12.) alkuerien perusteella. Huippunimiä, poikkeavia sääntöjä

Kilpailuun ilmoitettujen urheilijoiden joukossa on useita kansainvälisen tason huippuja kuten: Norjan Karsten Warholm (400m aj), Irlannin Thomas Barr (400 m aj), Sveitsin Kariem Hussein (400 m aj), Turkin Yasmani Copella (400m aj), Ruotsin Michel Torneus (pituushyppy), Portugalin Nelson Evora (kolmiloikka), Norjan Filip ja Jakob Ingebrigtsen (1500m ja 5000 m), Ruotsin Daniel Ståhl (kiekko), Bulgarian Ivet Lalova-Collio (100 m ja 200m), Ruotsin Meraf Bahta (3000m) ja Tanskan Sara Slott Petersen (400 m aj).

EM-joukkuekilpailun säännöissä on tavallisuudesta poikkeavia käytäntöjä: heittolajeissa, pituushypyssä ja kolmiloikassa on neljä kierrosta. Kaikki ovat mukana kolmella ensimmäisellä kierroksella, jonka jälkeen neljä parasta jatkaa neljännelle, eli viimeiselle kierrokselle. Korkeushypyssä ja seiväshypyssä urheilijalle sallitaan kilpailun aikana yhteensä neljä pudotusta. Ainoa poikkeus on urheilija, joka on jo varmistanut kilpailun voiton.

Suomen joukkue kilpaili EM-joukkuekilpailussa edellisen kerran toissa vuonna. Silloin Suomi sijoittui Superliigan kilpailussa Venäjän Tsheboksarissa yhdenneksitoista ja putosi Ruotsin ja Norjan kanssa Ykkösliigaan.

Lähde: SUL:n tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uruguay on menossa lohkovoittoon

25.6.2018 17:33:07