COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Pullin kahdeksanmetrinen säväytti Lapinlahdella

16.7.2017 - 20:46:44


Kaipolan Vireen Kristian Pulli ponkaisi Lapinlahden Eliittikisoissa komeaa jatkoa Sierra Nevadan hypyille. Hän puhkaisi Espanjassa kahdeksan metriä vuoristoilmassa tuloksella 807. Lapinlahdella hän teki saman merenpinnan tasolla ja voitti pituushypyn 802 kantaneella hypyllä.

- Perushyppy. Ei mitään ihmeellistä, Pulli totesi voittohypystään, jonka tukena oli myötätuulta 0,9 metriä sekunnissa.

Pulli löysi hyvän hyppyvireen vasta viimeisille kierroksille. Hän ponkaisi neljännellä kierroksella 787, viides meni rikki ja kuudes toi voittotuloksen.

- Alussa hyppääminen oli löysäntuntuista, ei ollut fiilistä, Pulli tunnusti. Pikkuhiljaa oikea tunnelma ja terävyys hyppyyn löytyi.

- Tunsin siinä 787 hypyssä, ettei tämä ole vielä päivän tulos, Pulli muisteli. Pullin mukaan Seinäjoen Kalevan kisoissa taistellaan mestaruudesta, mutta MM-kisojen tulosraja 815 on edelleen visusti tavoitteena. Siihen tarvitaan Pullin mukaan rento hyppy.

- Hyvällä hypyllä tulokseen tulee helposti 10-20 senttiä lisää keskivertoon verrattuna. Mutta sitä ei tehdä kilpailun viimeisellä, väkisin puristetulla, vaan rennolla hypyllä.

HKV:n Roni Ollikainen oli Lapinlahdella toinen kauden parhaallaan 771. Tulos syntyi vastatuuleen (-1,1 m/s) ja Viipurin Urheilijoiden Arttu Pajulahti kolmas. Hänen parhaansa kantoi 767.

Nuorten EM-kisoista Lapinlahdelle kiirehtinyt Vasa IS:n Kristian Bäck oli seitsemäs 757 kantaneella hypyllä. Hän tosin ponkaisi kahdeksan metrin tuntumaan täpärästi yliastutulla.

- Riskillä pitää hypätä, jos meinaa MM-rajan rikkoa. Nyt vaan ei ollut kroppa hereillä, Bäck sanoi.

Harala: Taso on noussut

Lotta Harala kiihdytti 100 metrin aidoissa kahdesti 13,34 ja oli molemmissa juoksuissa neljäs. Harala harmitteli, että latautuminen Lapinlahden Eliittikisojen 100 metrin aitoihin meni rahtusen yli, kun keskiviikkoisen Joensuun Eliittikisojen jälkeen, oli useampi päivä välissä, eikä juuri aktiiviteettejä.

- Minulle ei mikään viiden päivän valmistautuminen sovi. Oli vähän löysä olo, Harala sanoi. Lapinlahden juoksut voitti Nigerian Lindsay Lindley ajoin 12,91 ja 12,92 Harala juoksi Joensuun Eliittikisoissa uransa parhaat 13,25 ja 13,31. Lapinlahden juoksut olivat uran seuraavaksi parhaat startit. Haralan mukaan juoksun lähtöpäähän jäi yhä runsaasti parannettavaa.

- Se on hyvä, että taso on nyt pudonnut noihin aikoihin, Harala tuumi.

Richardssonilla vuoristoleirin jälkeen vaikeampi päivä

Vasa IS:n Camilla Richardsson juoksi kahden viikon vuoristoleirin jälkeen Joensuussa 3000 metrillä ennätyksensä, mutta Lapinlahdella päälaji 3000 metrin esteet ei sujunut toivotusti. Aika 9.53,18 oli muuta kuin toiveissa oli.

– En tiedä mitä tänään tapahtui, se oli ihan surkea juoksu alusta asti. Verryttelyssä oli tosi hyvä olo. Vauhti olisi ollut ihan täydellinen minulle, mutta nainen ei ollut tänään kunnossa. Jo ensimmäinen kilometri oli sellainen, että tuntui, ettei ole hyvä päivä. Kun väsyin, estetekniikka oli ihan hirveän huono, Richardsson tuumi ja uskoi menon johtuvan vuoristoleiristä palautumisen tilanteesta.

Esteet voitti Yhdysvaltain Marisa Howard ajalla 9.30,92.

Lakka: Lataus meni avausjuoksuun

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elmo Lakan toiveet juosta 110 metrin aidoissa ennätys hyytyivät ensimmäiseen juoksuun, joka alkoi mainiosti, mutta meni pieleen seitsemännellä aidalla. Lakka oli kolmas ajalla 14,12. Juoksun voitti Valko-Venäjän Vitali Parahonka ajalla 13,93. Toisen juoksun Lakka voitti, mutta vastatuulessa (1,6 m/s) aika oli 13,92.

- Lataus meni siihen ensimmäiseen juoksuun. Törmäsin rajusti seitsemänteen aitaan. Siihen asti meni todella hyvin, Lakka tuumi.

Sandblomilla tuttu ongelma

HIK:n Linda Sandblom hyppäsi korkeudessa 184. Kilpailun voitti Ukrainan Katerina Tabashnik ennätyksellään 192.

- Juoksu ei kulkenut loppuun asti, Sandblom sanoi.

Kuivisto: Jalka ei toiminut

Naisten 1500 metrillä Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto juoksi kauden toiseksi parhaan aikansa 4.14,45. Kuivisto harmitteli, että juoksuun ei löytynyt sellaista terävyyttä kuin hän toivoi.

- Hyvä kisa. En tiedä miksi ei kulje. Jalka ei vaan toiminut, ei ollut terävyyttä. Juoksun loppu tuli silti hyvin, viidenneksi kilpailussa juossut Kuivisto sanoi. Ylivoimaiseen voittoon pinkoi Yhdysvaltain Shannon Osika ajalla 4.07,60.

Mörö lupasi palata ensi vuonna kovana

Esbo IF:n Oskari Mörön kausi jatkui samaan malliin kuin tämän kauden edellisetkin juoksut. Hän juoksi 51,61.

– Huonompaa, jos rehellisiä ollaan. Ensi vuonna kovana takaisin, sen lupaan. Tämäkin kausi on kesken, mutta sen tiedän, että tämä on sellainen laji, ettei tässä kesken kauden mitään ihmeitä tehdä, faktat ovat faktoja, Mörö jutteli.

Lehtola: Pikkuisen jalatonta, sellaista köpöttelyä

Lapinlahden Vedon Sampo Lehtola heitti miesten keihäässä kotikisansa neljänneksi tuloksella 77,85. Kilpailun voitti Trinidadin ja Tobagon Keshorn Walcott 83,22 metrin kiskaisulla. Hänen lisäkseen yli 80 metrin kilpailussa heitti Saksan Lars Hamann, joka heitti 82,23.

– Eka heiton jälkeen ajattelin, että olisin saanut siitä hyvin jatkettua ja että se kasi tulisi tänään. Pikkuisen jalatonta, sellaista köpöttelyä. Tänään yläkerta toimi jo hyvin, vielä kun saa kintutkin mukaan, hyvällä mielellä Kalevan Kisoihin 80-metrisiä kohti käyvä mies sanoi.

Mikkosella aineksia parempaankin

Miesten 1500 metrillä voiton vei Marokon Chakib Lachgar 3.44,30. Kuopion Reippaan Samu Mikkonen oli suomalaisten ykkönen ajalla 3.46,61. Hänelle jäi juoksussa jossiteltavaa.

– Ei ollut niin optimaalinen juoksu, kun joutui hakemaan paikkaa aika paljon. Siihen meni energiaa. Muuten hyvä kisa ja hyväntuntuiset jalat. Minuutin kierrokset ovat sen verran helppoja, että tiedän olevani 3.45:n kunnossa, tänä vuonna ennätyksensä 3.45,54 juossut mies sanoi.

Lähde: SUL:n tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!