NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Leo-Pekka Tähti huippuiskussa EM-kisoihin : ”Satanen on taas mallillaan”

17.8.2018 - 22:11:50


Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti on jälleen kerran iskussa, kun parayleisurheilun arvokilpailuiden aika on. Berliinin EM-kilpailuissa ensi viikolla T54-luokassa neljä matkaa urakoivan porilaisen viimeistely on sujunut toivotusti ja hän on saanut viritettyä myös starttinsa itseäänkin miellyttävään kuntoon.

- Satanen on taas mallillaan. Harjoituksissa on kulkenut hyvin. Kolme viimeistä treeniä olen urheillut erittäin hyvällä tasolla. Kaikki pitäisi olla kunnossa, Tähti sanoo tyytyväisenä.

Tähti aloittaa tiistaina 200 metrillä, joka kelataan suoraan finaalina. Matka on Tähdelle satasen jälkeen toinen päämatkoista. Ennakkoasetelma on mielenkiintoinen, sillä Euroopan tilastoissa kärkikolmikko mahtuu viiden sadasosan sisään. Britannian Richard Chiassaro on tilastoykkönen (24,37), Tähti kakkonen (24,40) ja Hollannin Kenny van Weeghel kolmas (24,42). Van Weeghel on ollut viime vuosina matkan selvä eurooppalainen hallitsija.

- Päivän vire ratkaisee. Eilen (torstaina) teimme viimeistelyä kakkosta silmällä pitäen. Tuntuu, että omakin suoritustaso oli vielä noussut siitä, mitä olen tänä kesänä kelannut. Voittoa lähden tietysti tavoittelemaan, kun erot ovat niin pienet, Tähti sanoo luottavaisena.

Hän toivoo matkalta hyvää alkua kisaviikolle, jonka kokee olevan ”ehkä henkisesti helpompi” aloittaa päämatkan sijaan kakkosmatkalta.

- Varma olo on sillekin matkalle, startti on kaiken a ja o. Toinen satanen on tullut tänä vuonna niin paljon kovempaa kuin aiempina vuosina, siihen löytyy luottoa. Todella tiukka kisa tulee.

Berliinin radalla ei ajallisesti hurjastella. Tähti on kilpaillut siellä pari kertaa aiemmin.

- Rata on hidas, siellä ei tulla tekemään kovia aikoja. Olen todella yllättynyt, jos pystyn jollakin matkalla ajallisesti tekemään kesän parhaat ajat. Olen kelannut siellä 200 metriä 26,20, kun ennätykseni on 24,40. Jos joku kelaa alle 25 sekunnin kakkosen, se on aivan älyttömän kova tulos, Tähti sanoo.

Jos on Tähdellä kaikki kohdillaan, Suomen naisten ykköskelaaja Amanda Kotaja on hieman mietteliäämpi.

- Kroppa on ollut vähän väsynyt, kädet ovat olleet väsyneet viimeiset pari viikkoa. En ole mitään kovia harjoituksia tehnyt enää, lihashuoltoa ja palauttavia treenejä. Tämä ei ole ollut minulle normaalia tässä vaiheessa kautta, yleensä ehkä treenikaudella on tällaista ollut, Kotaja miettii.

- Ei ihanteellinen valmistautuminen, mutta näillä mennään, hän jatkaa ja toivoo ajan riittävän kropan terävöittämiseksi.

Myös hän aloittaa tiistaina 200 metrin suorasta finaalista, mutta päämatka satanen on ohjelmassa 25. elokuuta. Satasella Kotaja on kelannut 16,46, joka on eurooppalaisista kauden kolmanneksi paras.

- Mitalista taistelemista en ole ollenkaan haudannut, sataselle lähden kultaa taistelemaan. On kiva, että on kenraaliharjoitus, satanen on tärkeämpi kuin kakkonen, kakkosta en ole treenannut, kaiken 100 metrille ladannut Kotaja sanoo.

Nuoremmasta kaartista mielenkiintoinen nimi on muun muassa kelauksesta heittolajeihin siirtynyt Tuomas Manni, joka kilpailee F34-luokassa keihäässä ja kuulassa.

- Kehitys on ollut positiivista, koko ajan mennään eteenpäin. Vielä on pitkä matka edessä. Keihäs on tällä hetkellä enemmän päälaji, mutta molemmat ovat yhtä mukavia. Toiveikkaana lähden kisoihin. Jos pystyn tekemään omaa parastani, mahdollisuudet on päästä hyville sijoille, lohjalainen sanoo.

Ratakelauksessa T54-luokassa kilpailee Kotajan lisäksi Sini Paukkeri, jolle Berliinin EM-kilpailut ovat ensimmäiset aikuisten arvokisat.

- Tulee paljon uutta, innolla kisoja odottava Paukkeri tietää. Paukkeri hakee Berliinistä onnistunutta kelausta, joka tarkoittaisi joko omaa ennätystä tai nykyisen ennätyksen tuntumaan. Satasen Paukkeri on kelannut 17,91, 200 metriä 32,89.

- Kelauksen loppuosan olen saanut rullaamaan, startti on ollut pitkään aika hyvä, Paukkeri sanoo.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!