NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Alkoi ärsyttää” - Tervon leka lensi komeasti Kotkassa

19.8.2018 - 20:16:14


Karhulan Katajaisten moukarinheittäjä Krista Tervo kaivoi viimeiseen heittoonsa aggressiivisen otteen ja voitti lajinsa Kotkan Tähtikisoissa hyvällä tuloksella 67,27.

- Alkoi ärsyttää, kun viimeisissä kisoissa en ole oikein ollut parhaimmillani. Yleensä se on minulle huono asia, kun alan panna rajusti tehoja heittoon, tekniikka tahtoo pettää. Nyt heitto onnistui aika hyvin, Tervo tuumi.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Viljami Kaasalainen juoksi Karhulan keskuskentällä käydyssä kilpailussa 100 metrin voittoon mainiolla ajalla 10,55. Oma ennätys on alkukesästä juostu 10,52 ja Karhulan kentällä kilpailtiin 1,2 metriä sekunnissa puhaltaneessa vastatuulessa.

Hyvä vauhti ei tullut juoksijalle yllätyksenä.

- Paikat tuntuivat hyvältä jo Berliinissä ja siksi harmitti, kun en siellä päässyt juoksemaan, vaikka se olikin etukäteen tiedossa, viestijoukkueen varajuoksijana Berliinin EM-kisoissa ollut Kaasalainen sanoi.

Hyvin onnistui vastatuuleen myös korkeushyppääjä Elina Smolander. Hän sinetöi Karhulassa naisten korkeushypyn voiton sivuamalla ennätystään 186. Sen hän teki jo toistamiseen tänä kesänä. Sama korkeus ylittyi Jyväskylässä Kalevan kisoissa.

- Ensimmäinen yritys 188:sta meni päin rimaa, toisen pudotin kädellä ja kolmas oli jo vähän sinne päin, Smolander kertaili.

Smolander pääsi yrittämään omaa ennätystään jo kolmannessa perättäisessä kilpailussa. Seuraavan kerran hän kilpailee perjantaina Tampereella, jossa taistellaan paikoista Ruotsi-otteluun.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Eemil Helander juoksi Karhulassa ensi kertaa urallaan 3000 metrin esteet ja teki tuulisessa säässä soolojuoksuna ajan 9.22,86. Sillä Helander, 17, yltää kesän kotimaan tilastossa viidenneksi.

Esbo IF:n Roope Saarinen kokeili Karhulan kentällä ensi kertaa tänä kesänä 400 metriä ja vei voiton ajalla 48,60. Tulosta söi loppusuoran napakka vastatuuli. Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen voitti naisten 400 metriä kesän parhaallaan 55,40.

IFK:n Matilda Bogdanoff voitti 100 metrin aidat ajalla 13,83 ja naisten 100 metriä vei HIFK:n Jenna Jokela kauden parhaallaan 12,02, joka syntyi 1,3 metriä sekunnissa hönkineessä vastatuulessa. Naisten pika-aidoissa vastatuulta oli 2,5 metriä sekunnissa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!