NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Oona Sormunen vaihtoi lajia, Seppo Räty kommentoi IL:lle: "En ole seurannut joukkuepelejä, seuraan urheilua"

10.1.2019 - 15:13:20


Entinen keihäänheittäjä Oona Sormunen on vaihtanut lajia. Tätä nykyä Sormunen pelaa amerikkalaista jalkapalloa joensuulaisen She-Wolvesin riveissä.

Sormusen entinen keihäsvalmentaja Seppo Räty ei odotetusti innostunut lajin vaihdosta. Sormunen arveli itsekin, ettei Räty asiasta innostuisi.

- Tiedän, että sieltä olisi tullut kunnon saarna, ja nyt on luvassa kuittailua. Eiköhän kommenttina ole, että valitsit sitten jenkkifutiksen kaikista maailman lajeista, Sormunen sanoi Karjalaisen haastattelussa.

Sormunen oli oikeassa.

- Siinä mielessä on vaikeaa kommentoida, koska en ole kuullutkaan, että täälläpäin joku pelaisi jotain helvetin amerikkalaista jalkapalloa. Ei ollut mitään tietoakaan. En seuraa joukkuepelejä, olen seurannut vain urheilua, Räty täräytti Iltalehdelle.

Räty korostaa kuitenkin, että jokainen saa harrastaa mitä huvittaa.

- Saahan sitä ihminen tehdä, mitä huvittaa. Liikuntaahan se sekin on. Sen kummemmin en lajista mitään ymmärrä. Hiki kai siitäkin tulee. Siellä ne juoksee suojavarusteet päällä, pallo sylissä karkuun kuin pikkupojat. Siltä se ainakin näyttää, Räty kommentoi.

Amerikkalainen jalkapallo ei ole Suomessa kovin iso laji, mutta maailmalla se on. NFL on erilaisten mittausten mukaan ylivoimaisesti seuratuin urheilusarja maailmassa.

Linkki Iltalehden juttuun: https://www.iltalehti.fi/yleisurheilu/a/05f99d79-6ac9-4710-96be-073ba1ef71cc


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!