NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaislupaus täräytti heti EM-rajan

16.1.2019 - 21:02:14


Tampereen Pyrinnön korkeushyppääjä Ella Junnila avasi hallikauden ylittämällä kotihallissaan Euroopan hallimestaruuskilpailuiden tulosrajan 190. Voittotulos on Junnilan halliennätys ja jää vain sentin Linda Sandblomin nimissä olevassa sisäratojen Suomen ennätyksestä.

Junnilan seuratoveri Urho Kujanpää voitti miesten seiväshypyn tuloksella 556, joka ylitti sentillä hänen sisä-ja ulkoratojen ennätyksensä. Tulos on Suomen kautta aikain kahdeksanneksi paras hallitulos. Kujanpää teki myös lupaavia yrityksiä EM-rajasta 565.

Junnila, 20, ylitti Pirkkahallissa 190 ensimmäisellään ja yritti sitten kolmesti Suomen ennätyskorkeudesta 194. Yrityksistä kaksi ensimmäistä oli varsin hyviä.

– Vauhti oli niissäkin yrityksissä hyvä. Olisi vaan pitänyt antaa hypyn nousta rauhassa ennen kuin lähden tekemään ylitystä, Junnila sanoi.

Junnila ylitti viime kesänä ulkoradoilla 192 ja edusti Suomea EM-kilpailuissa. Valmentajansa Jouko Kilven johdolla syksyn ja talven harjoittelu on sujunut ongelmitta, tekniikka on kehittynyt ja voimaa on tullut lisää. Ominaisuudet ovat muutenkin parantuneet.

Ennen kilpailua Junnilalla ei ollut suuria odotuksia kauden avaukselle.

– Ennen kisaa en halua ajatella, mitä hyppään. Tärkeintä on, että tuntuu hyvältä ja mukavalta, ja nyt tuntui siltä, Junnila sanoi.

Junnilan mukaan syyskauden harjoittelun onnistuminen tuntuu hypyssä.

– Hyppyharjoituksissa hypätään harvoin korkealta, vaan keskitytään tekniikkaan. Mutta kyllä sen huomasi, että hyppääminen on mennyt eteenpäin ja se on varmempaa, Junnila sanoi.

– Nyt hypyssä oli yksinkertainen taktiikka: rauhallinen alku, josta tiivistetään ja pysytään juoksussa hyvin kaarella.

Junnila kilpailee vielä Ranskassa ja Saksassa ennen helmikuisia Suomen hallimestaruuskilpailuita Kuopiossa.

– Seuraavissa kilpailuissa ei tarvitse hypätä yksin, mikä on hyvä. Olen kuitenkin ennen muuta kilpailija, Junnila viittasi siihen, että hyvä kilpailu tuo oman lisänsä hyppyyn.

Kujanpää: 565 on huulilla

Urho Kujanpää teki hyviä yrityksiä ennätyksestään 556 jo viime viikonvaihteessa seiväshypyn talvikarnevaalissa Liikuntakeskus Pajulahdessa, mutta vasta Pirkkahallissa se onnistui. Kujanpään mukaan myös 565 on mahdollisuuksien rajoissa.

– Juoksu on mennyt eteenpäin, ja se näkyy hypyssä. 556:n ylitys oli sellainen minun hyvä hyppyni, ei mitään erikoista, Kujanpää sanoi.

– 565 on siinä huulilla. Nytkin hypyssä juoksu kulki, mutta olin vähän myöhässä siinä hypyn lähdössä.

Helsingin IFK:n Matilda Bogdanoff voitti naisten 60 metrin aitajuoksun hyvällä ajalla 8,24. Se on sekunnin sadasosan heikompi, kuin hänen nimissään olevan talven kotimainen kärkitulos.

– Aitajuoksu on päälajini ainakin hallikaudella. Tuntuu, että paikat eivät oikein kestä pituushyppyä, Bogdanoff sanoi.

Bogdanoffin mukaan alkutalven tulokset eivät ole yllättäneet.

– Ne eivät ole mitään, mitä en olisi osannut odottaa.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Julia Enarvi oli aitajuoksussa toinen ennätyksellään 8,37.

Bogdanoff voitti myös 60 metrin sileän ajalla 7,65. Miesten 60 metrin kärkikaksikko oli Ikaalisten Urheilijoiden Eerikki Pekkola ja Kankaanpää Seudun Leiskun Ville Myllymäki ajoin 6,92 ja 6,98.

Lempäälän Kisan Santeri Kuusiniemi voitti miesten 60 metrin aitajuoksun ennätyksellään 8,05 ja lisäksi sileän 60 metrin C-erän ajalla 6,97.

Lähde: SUL:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!