NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Neziri ja Hurske aitoivat molemmat Suomen ennätyksen!

17.2.2019 - 18:00:00


Naisten 60 metrin aitajuoksun finaali Kuopiohallissa oli historiallinen. Kaksi parasta juoksivat tasa-ajalla Suomen ennätyksen 7,97. Maalikameran kuvaa tutkittiin niin pitkään, että kilpailuiden aikataulu myöhästyi ja kenttäkuulutuskin ilmoitti kahden parhaan välisen järjestyksen ensin virheellisesti.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Nooralotta Neziri voitti Suomen mestaruuden ja Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske oli samalla ajalla toinen. Kumpikin saa nimiinsä tämän lajin Suomen ennätyksen.

Euroopan tämän vuoden tilastossa Neziri ja Hurske nousevat jaetulle neljännelle tilalle. Pronssimitalilla palkittu Helsingin IFK:n Matilda Bogdanoff kohoaa hänkin Euroopan tilaston 10 parhaan joukkoon ja Suomen kautta aikain kolmanneksi. Bogdanoff paransi ennätystään 0,08 sekuntia 8,04:ään.

Neljäs oli Tampereen Pyrinnön Julia Enarvi, joka alkuerissä juoksi ennätyksensä 8,24, millä hän kohoaa Suomen kautta aikain tilaston yhdeksänneksi. Vuonna 2001 syntynyt korkeushypyn mestari Jessica Kähärä ylsi viidentenä finaaliin ajalla 8,37. Samanikäisenä nopeammin ovat juosseet vain Neziri ja Manuela Bosco.

Loistavan kilpailun parhaat finaalista karsiutuneet olivat HKV:n Anni Siirtola ennätyksellään 8,40, Espoon Tapioiden moniottelija Saga Kivekäs ajalla 8,54 ja vuonna 2002 syntynyt Lappeenrannan Urheilu-Miehien Tanja Kokkonen, jonka aika 8,57 on 17-vuotiaiden kautta aikain kolmas Nezirin ja Boscon jälkeen.

Joensuun Katajan Hertta Heikkinen ja Marika Partinen hylättiin alkuerissä vilppilähdön vuoksi.

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!