NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Ei mitään tehtävissä, kun hän teki rytminvaihdoksen” – Granberg ja Hyryläinen juhlivat puolimaratonilla

14.4.2019 - 23:52:23


Lahden Ahkeran Hannu Granberg ja Nagu IF:n Anne-Mari Hyryläinen voittivat puolimaratonit tiejuoksun SM-kisoissa Vantaalla. Granberg voitti uransa ensimmäisen mestaruuden ajalla 1.07.12. Hyryläisen voittoaika oli 1.14.17.

Granbergille mestaruus oli jatkoa vahvalle hallikaudella. Vantaalla voitto heltisi kuudella sekunnilla ennen Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jaakko Niemistä, joka juoksi ajan 1.07.18. HKV:n Aki Nummela oli kolmas 22 sekuntia kärjestä.

– Tein päätöksen osallistua kisaan kolmisen viikkoa sitten. Juoksin hallikauden jälkeen sen verran pidempikestoista perustreeniä, että päätin kokeilla, Granberg sanoi. Mestaruutta puolustanut Tampereen Jarkko Järvenpää säntäsi alkumatkasta kärkeen, mutta keskeytti sitten todeten, että "jalka ei kestä". Juoksun vetojuhdan työt teki sittemmin Nieminen.

– Otettiin Jarkko kiinni aika pian ensimmäisen kierroksen jälkeen. Panin pökköä ja pesään ja vedin sinne 18 kilometriin, jossa Hannu karkasi. Siinä ei ollut mitään tehtävissä, kun Hannu teki rytminvaihdoksen, Nieminen sanoi.

Granberg, 29, juoksi talvella 3000 metrin halliennätyksekseen 8.07,18. Espoossa asuvan juoksijan päämatkat ovat 3000 metrin esteet ja 5000 metriä. Ensimmäinen puolimaraton oli positiivinen kokemus.

– Ajatuksena oli saada juoksu pysymään mahdollisimman helppona ja seurata miltä matka tuntuu, ja hyvältä se tuntui, kun oli sopivan tasainen vauhti ja reitti, Granberg kertaili.

Hyryläinen: Juoksin vain mestaruudesta

Hyryläiselle Vantaan kilpailu oli osa valmistautumista parin viikon päästä juostavalle Hampurin maratonilla. Hän palasi hiljattain viiden viikon vuoristoleiriltä Yhdysvaltain Flagstaffistä. Harjoittelu on luistanut ilman takapakkeja.

– Olen ollut terveenä. Valmistelut maratonia ajatellen ovat menneet hyvin. Odottelen Hampurin kisaa luottavaisena. Tavoite on ehjä suoritus ja MM-raja, Hyryläinen sanoi. Vantaalla Hyryläinen voitti naisten kilpailun 1.55 minuutin marginaalilla. Toiseksi juoksi

Helsingin Jyryn Katarina Skräddar ennätyksellään 1.16.12.

– Tänään tavoite oli vain juosta Suomen mestaruus, Hyryläinen sanoi.

Lähde: SUL


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mats Hummels palaa Dortmundiin

19.6.2019 16:06:53