NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomelta 19 yleisurheilijaa universiadeihin, kärkinimenä pika-aituri Reetta Hurske

25.6.2019 - 20:45:16


Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö täydensi Napolin universiadeihin osallistuvaa joukkuetta valitsemalla mukaan 19 yleisurheilijaa.

Samalla nimettiin koripallon leiriryhmät, joista lopulliset joukkueet miehissä ja naisissa valitaan. Jo aikaisemmin joukkueeseen nimetyt urheilijat sekä koripallojoukkueet mukaan lukien Suomen universiadijoukkueen kokonaisvahvuus tulee olemaan 82 urheilijaa.

- Yleisurheilu on meille perinteinen menestyslaji universiadeissa. Esimerkiksi Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen kesäuniversiadikulta on estejuoksija Jouko Kuhan voittama. Nyt joukkueeseen nimetyissä yleisurheilijoissa on mielenkiintoisia tulevaisuuden nimiä pika-aituri Reetta Hurskeen johdolla. Myös sekä miesten että naisten koripallojoukkueet tulevat olemaan laadukkaat ja valmiit menestymään, linjaa Suomen joukkueen johtaja Jukka Tirri.

Aiempiin kesäkuun alussa julkaistuihin valintoihin on tullut kaksi muutosta: Timi Vallioniemi korvaa Aleksi Ahokkaanmiesten skeetissä ja uimari Carita Luukkanen jää pois joukkueesta.

Suomen joukkueen universiadeihin valitsee Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö. Huippu-urheiluyksikkö on valinnut joukkueeseen urheilijoita, joilla se arvioi olevan kansainvälisten näyttöjen sekä urheilijoiden ja joukkueiden kehitysennusteen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua lajista riippuen kahdeksan tai kuudentoista parhaan joukkoon.

Universiadeihin on voitu valita harkinnalla myös uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita, jotka Huippu-urheiluyksikkö arvioi kansainvälisten näyttöjen sekä urheilu-uran kehityksen perusteella tulevaisuuden arvokilpailumenestyjiksi.

Suomen koko joukkue:

www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kisat/universiadit-ja-opiskelijoiden-mm-kilpailut/napoli-2019/


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!