NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Pölkky yhdeksäs keihäsfinaalissa: 50 metrin taso alkaa vakiintua

21.7.2019 - 20:48:42


Sofia Pölkky ja Julia Valtanen olivat naisten keihäänheiton finaalissa yhdeksäs ja yhdestoista tuloksin 50,01 ja 47,58. Karsinnassa Valtanen teki kauden parhaansa ja uusintakarsinnan heittänyt Pölkky ennätyksensä 52,73.

– Sikäli harmittaa tuo sijoitus, että oli se sama kuin viime vuonna, Pölkky viittasi viime kesän 17-vuotiaiden EM-kilpailuihin SUL:n tiedotteessa.

– Se oli nyt hyvää, että tulostaso on vakiintumassa 50 metriin. Minä en ole sitä niin monta kertaa heittänyt. Valtanen harmitteli, ettei finaaliin löytynyt heittoon samaa tuntumaa kuin karsinnassa.

– Nyt ei tuntunut yhtä hyvältä kuin karsinnassa, enkä oikein tiedä mistä se johtui. Vähän oli sitä ongelmaa, että keihään perä tipahti heitossa, Valtanen kertaili.

– Se oli positiivista, että pääsin finaaliin ja sain karsinnassa heitettyä yli 50 metriä. Valtanen heitti karsinnassa 53,21. Euroopan mestaruuden voitti Italian Carlona Visca, joka heitti 56,48.

Anderssonilla haastava finaali

Saga Anderssonilta katkesi seiväs Boråsin seiväshypyn karsintakilpailussa. Se vaikeutti karsintaa, mutta tarkoitti myös, että finaalissa seiväspussista puuttui yksi tärkeä seiväs.

Andersson yritti finaalissa kolmesti aloituskorkeudestaan 406, mutta ei onnistunut sen ylityksessä.

– Yritin ensin hypätä jäykemmällä seipäällä. Se ei onnistunut. Sitten tuli kova sadekuuro ja vaihdoin löysempään seipääseen ja pistin samalla pihkaa käteen sateen takia. En ole tehnyt sitä pitkään aikaan ja hypyssä käsi jotenkin tökkäsi, Andersson kertaili.

Naisten seiväshypyn voitti venäläinen Aksana Gataullina, joka taivutti 436.

Lähde: SUL:n tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!