NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lupaavia keihäskaaria nuorten SM-kisoissa

11.8.2019 - 22:56:30


Helsingfors IFK:n Vivian Suominen ja Tampereen Pyrinnön Siiri Elomaa kävivät tiukan taistelun 16-vuotiaiden keihäässä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kilpailuissa Kankaanpäässä.

Euroopan olympiafestivaalien hopeamitalisti Suominen vei lopulta mestaruuden tuloksella 55,35. Elomaa heitti hopeaa ennätyksellään 54,13, joka on 17-vuotiaissa kaikkien aikojen tilaston seitsemänneksi paras tulos.

Suominen on heittänyt aiemmin tällä kaudella 57,98, jolla hän on samaisessa tilastossa toisena Julia Valtasen jälkeen. Hän heitti parhaansa viimeisellään, sitä edelsi viidennellä tullut 52,91.

- Vähän oli aluksi puristamista ja varovaisuutta. Loppua kohti lähti rentoutumaan. Alkupään heitot olivat vähän huonoja, kaksi viimeistä alkoi lähteä kunnolla, tulostaan ”ihan ookooksi” kuvaillut heittäjä sanoi.

Miehissä vastaavan ikäluokan kilpailussa Tuupovaaran Urheiijoiden Aku Parviainen ylitti ainoana 70 metriä ja vei mestaruuden tuloksella 72,04. Hartolan Voiman Eemil Porvari aloitti kahden lajin päivänsä heittämällä tuloksella 67,84 hopeaa.

- Yksi hyvä heitto, muissa oli jotain huonoa. Siinä keihäs lensi parhaimpaan asentoon, siitä se oli kiinni, seuraavaksi Ruotsi-ottelussa voittoa hakemaan suuntaava Parviainen sanoi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!