NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kansainvälinen yleisurheiluliitto alkoi saman tien hommiin - MM-kisat saattavat siirtyä vuodella, olympiakarsintasysteemi käydään pikaisesti läpi

25.3.2020 - 07:30:15


Tokion kesäolympiakisat 2020 on päätetty siirtää ensi vuodelle koronaviruspandemian takia. Siirto on saanut maailmanlaajuisen hyväksynnän, mutta se aiheuttaa useita ongelmia ensi vuoden urheilukalenteriin.

Ensi vuoden Tokion olympiakisoille ei ole vielä annettu tarkempaa päivämäärää. Ensi vuonna pitäisi järjestää myös yleisurheilun MM-kisat USA:ssa Oregonin osavaltion Eugenessa.

Yleisurheilu on yksi kesäolympiakisojen mahtilajeja. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on erittäin joustavalla linjalla ensi vuoden suhteen.

- IAAF on valmis työskentelemään Kansainvälisen olympiakiomitean (KOK) ja kaikkien urheilulajien kanssa uusista päivämääristä vuoden 2021 olympiakisoille. IAAF on jo ollut yhteydessä Oregonin MM-järjestäjien kanssa kisojen siirtämisestä. He ovat vakuuttaneet tekevänsä työtä yhteistyökumppaneidensa ja osapuolten kanssa varmistaakseen, että Oregon pystyy hoitamaan MM-kisat vaihtoehtoisina päivämäärinä, mukaan lukien vuoden 2022 päivämäärät, IAAF:n tiedotteessa sanottiin.

Olympiakisojen siirtämisen aiheuttamista huolenaiheista urheilijoille yksi iso on epätietoisuus karsintasysteemin mahdollisista muutoksista. IAAF lupaa pikaista tietoa asiasta.

- Me tulemme nopeuttamaan tilannekatsaustamme olympiakisojen karsintasysteemiin yhdessä KOK:n kanssa. Tulemme ilmoittamaan muutoksista mahdollisimman pian, jotta urheilijat tietävät missä mennään, IAAF sanoi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!