FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Otteen vaihto kannatta - Toni Kuusela kiskaisi uuden kotimaisen kärkituloksen keihäässä

27.6.2020 - 21:37:28


Toni Kuusela kokeili Vantaan Kultainen Keihäs -kilpailuissa uutta heitto-otetta ja voitti kesän kotimaisella kärkituloksella 81,36. Tulos syntyi toisella kierroksella.

Kuusela ja hänen valmentajansa Petteri Piironen päättyivät kokeilemaan toisenlaista otetta mietittyään kuinka Kuuselan ranne saataisiin terävämmin toimimaan heiton lopussa. Ratkaisu oli niin sanottu hankaote, eli keihään narukerän päästä haetaan pitoa keski- ja etusormella eikä vain yhdellä sormella.
– Tiistaina kokeilin sitä ensimmäisen kerran ja päätin silloin kokeilla sitä täällä kilpailussa. Tuntui, että pääsin sillä tavalla tekemään paremmin ranteen räpsäyksen heiton lopussa ja sain myös pidettyä kyynärpäätä heitossa korkeammalla, Kuusela kertaili Yleisurheiluliiton tiedotteessa.

Aiemmin pesäpalloa harrastanut Kuusela on Piirosen mukaan usein miettinyt, kuinka saisi keihäänheitossa aikaiseksi ranteella yhtä räväkän heiton lopun kuin pesäpalloa heittäessä.
– Tätä otetta kokeiltiin ja tällä saatiin keihäs myös kiertämään vähän ylempänä heitossa, Piironen sanoi.

Kuusela: Kädessä ei ollut kipuja

Kuusela aikoo pysyä uudessa otteessa.
– Se tuntui hyvältä, Kuusela sanoi.

Kuusela heitti Vantaalla ensimmäisen kilpailunsa liki kolmeen viikkoon. Kauden ensimmäisessä kilpailussa Jyväskylässä hän sai pieniä repeämiä kyynärvarren lihakseen, mutta nyt heitto kulki ongelmitta.
– Ei ollut mitään kipuja, Kuusela totesi.

Kuusela oli sen verran ylivoimainen, että jätti kaksi viimeistä yritystään heittämättä. Toiseksi ja kolmanneksi heittivät Kälviän Tarmon Jarmo Marttila ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Lassi Saarinen tuloksin 74,02 ja 73,58.

Nokelainen uusi voittonsa, heitot eivät tyydyttäneet

Naisten kilpailussa Joensuun Katajan Heidi Nokelainen uusi viimevuotisen voittonsa tuloksella 54,55. Voitollaan Nokelainen sai vuodeksi haltuunsa myös heittäjäkiertopalkinnon, jonka valmentaja Leo Pusa on Kultainen Keihäs -kilpailun naisten voittajalle lahjoittanut.
– Jalat laahasivat perässä ja ylävartalo yritti tehdä jotakin, Nokelainen veisteli heitoistaan.

Nokelaisen mukaan kauden ensimmäisessä kilpailussa ja paahtavassa helteessä hän ei löytänyt mondo-pintaisella heittopaikalla oikeaa heittämisen jujua.
– Tuntui, että mondo pompotti. Kun yritti mennä eteenpäin, se vei ajatukset, eikä oikein päässyt heittämään rennosti, Nokelainen sanoi.

Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen oli toinen heitettyään 54,10 ja Turun Urheiluliiton Jatta-Mari Jääskeläinen kolmas tuloksella 52,74.

Myyrmäki, Vantaa:
Kultainen Keihäs:
Miehet, keihäs: 1) Toni Kuusela KuorKu 81,36 (kkk), 2) Jarmo Marttila KälvTa 74,02,3 3) Lassi Saarinen KeurKi 73,58, 4) Teemu Narvi KanksLei 73,39, 5) Toni Keränen LimNM 73,01, 6) Jami Kinnunen ÄänekU 70,94
Naiset, keihäs: 1) Heidi Nokelainen JoensKa 54,55, 2) Julia Valtanen RaumU 54,10, 3) Jatta-Mari Jääskeläinen TuUL 52,74, 4) Suvi Kemppainen KajKi 51,92, 5) Sanne Erkkola TuUL 49,11, 6) Saara Lipsanen LappUM 48,12


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RoPS sai ilouutisen sairastuvalta

13.7.2020 16:11:19