Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Annemari Kiekara kertasi pettymykseen päättynyttä MM-puolimaratoniaan - kohtalo oli käytännössä sinetöity jo ennen juoksun alkua

17.10.2020 - 14:20:17


Annemari Kiekaran urakka puolimaratonin MM-kisoissa Puolan Gdyniassa jäi kesken alkumatkasta vasempaan jalkaan kisan aattopäivänä tulleen ankaran hermokivun takia.

– Se tuli perjantaina matkustamisen jälkeen. Kipu iski läpi pakaran. Söin kipulääkettä ja kävin fysioterapeutilla. Kaikki tehtiin mitä voitiin ja lähdin kilpailuun, mutta jalka ei vaan antanut mennä, reilun viiden kilometrin juoksun jälkeen keskeyttänyt Kiekara harmitteli.

Kiekaralla oli vasemman takareiden kanssa ongelmia jo aiemmin syksyllä Kurikan SM-maastoissa, jossa hän jätti kilpailun kesken. Sittemmin hän voitti Helsingissä 5 kilometrin katujuoksun ja Vantaalla puolimaratonin Suomen mestaruuden.

– Nyt keskiviikkona ja torstaina tuntui lenkillä todella hyvältä. Oli sellainen tunne, että olin palautunut edellisistä kisoista. Sitten vaan kipu isku ja kun se tuli, se löi lantionkin ihan jumiin. Puolellatoista jalalla sitä ei vaan voi mennä, Kiekara harmitteli.

– Jalka tutkittiin SM-maastojen jälkeen, eikä magneettikuvissa ollut mitään uutta. Luulen, että ne Ruotsi-ottelun ratajuoksut, jotka tulivat vähän yllättäen, vaikuttivat jonkun verran. Harmittaa, kun täällä oli niin upeat järjestelyt ja hyvä reitti.

Jepchirchir kiri mestariksi

MM-puolimaratonin naisten juoksun suosikkina matkaan lähtenyt Kenian Peres Jepchirchir voitti kilpailun naisten kilpailujen ME-ajalla 1.05.16. Mestaruus oli hänelle uran toinen.

Jepchirchir ratkaisi kolmen juoksijan voittotaiston kisan lopussa ja kiri karkuun etiopialaistaustaiselta, Saksan Melat Kejetalta ja mestaruutta puolustaneelta Etiopian Yehualaw Yalemzerfilta. Kejeta oli toinen naisten kilpailujen Euroopan ennätyksellä 1.05.18 ja Yalemzerf kolmas ennätyksellään 1.05.19.

Kilpailussa oltiin ME-vauhdissa koko matka. 10 kilometriä kulki ajassa 30.47.

Lähde: SUL:n tiedote
Kuva: SUL


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!