Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Iso päätös Nooralotta Neziriltä - näin hän perustelee valmentajan vaihtamista

14.09.2021 - 7:58:00


Pika-aituri Nooralotta Neziri siirtyy itävaltalaisen Philipp Unfriedin valmennukseen ja pääsee sitten jatkossa harjoittelemaan yhdessä jamaikalaisen huippuaituri Megan Tapperin kanssa.

- Aktiiviuraa on nyt selvästi enemmän takana kuin edessä. Katsoin, että nyt jos koskaan oli aika tehdä tällainen steppi, Neziri sanoo.

Päätökselleen Neziri sai täyden tuen Petteri Jousteelta, jonka valmennuksessa hän on harjoitellut viimeiset neljä vuotta.

- Vaihdos tuli minun aloitteestani, mutta tapahtui yhteisymmärryksessä Petterin kanssa. Hänestäkin tämä oli hyvä päätös, Neziri kertoo.

Valmentajan vaihdoksella Neziri tavoittelee kehitystä alkaneen olympiadin kisoihin, jotka huipentuvat vuoden 2024 Pariisin olympialaisiin.

- Aika näyttää, miten harjoittelu muuttuu, mutta ainakin tekniikkaan tullaan edelleen kiinnittämään paljon huomiota, Neziri sanoo.

Jousteen valmennuksessa Neziri, 28, juoksi Euroopan hallimestaruuskisojen 60 metrin aidoissa neljänneksi ja ulkoradoilla 100 metrin aidoissa EM- ja MM-kisojen välieriin. Nezirin 100 metrin aitojen ennätys on 12,81.

Unfried on kokenut valmentaja. Hänen kärkiurheilijansa ovat tällä hetkellä Tokion olympiakisoissa 100 metrin aitojen pronssille juossut Jamaikan Megan Tapper ja MM- ja EM-halleissa mitaleille yltänyt itävaltalainen seitsenottelija Ivona Dadic, joka oli Tokiossa kahdeksas.

Valmentajan vaihdos tarkoittaa, että Neziri viettää jatkossa leijonan osan harjoituskaudesta Wienin lähellä Sankt Pöltenin urheilukeskuksessa.

- Varsinkin, kun kyse on tekniseen osaamiseen liittyvistä asioista, hyödyn parhaiten, kun olen Unfriedin kanssa niin paljon kuin mahdollista, Neziri sanoo.

- Se tarkoittaa, että olen nyt syksyllä Itävallassa puolitoista kuukautta, sitten käyn kotona. Joulukuussa menen leirille Teneriffalle. Tammikuussa olen luultavasti Etelä-Afrikassa ja sitten on hallikausi. Näin se etenee.

Nezirin mukaan järjestelyä helpottaa se, että hänen puolisollaan Ville Rantalalla on mahdollisuus olla Itävallassa mukana.

Unfriedin Neziri on tuntenut jo vuosia.

- Hän valmensi aikanaan Alina Talaita. Tutustuin häneen Teneriffan leirillä, kun tehtiin Talain kanssa yhteistreeniä. Olemme sittemmin nähneet Unfriedin kanssa leireillä ja hän tuli mieleen, kun aloin miettiä uusia ratkaisuja, Neziri sanoi.

Tulevaisuuden suunnitelmiaan Neziri on rakentanut kesällä samalla, kun on kuntouttanut alaselän rasitusmurtumaa, joka söi terän kevään ja kevätkesän harjoittelusta sekä takareisivammaa, joka murskasi toiveet kilpailla Tokion olympialaisissa. Takareisivamma päätti Nezirin kilpailukauden heinäkuussa.

- Kävin pari viikkoa sitten magneettikuvissa. Selän vamma näkyy kuvissa edelleen, mutta sain lääkäreiltä ohjeen, että nyt vaan rohkeasti tekemään iskuttavia harjoituksia. Tehoja pitää kuitenkin lisätä maltilla, Neziri sanoo.

- Parhaimmillaan se on niin, että selkä ei enää vaivaa, mutta pahimmillaan se voi aiheuttaa ongelmia, mutta en halua jäädä sitä odottamaan.

Lähde: SUL:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!