Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

SUL valitsi valmennusryhmät 2022: Team Finland -ryhmään 35 urheilijaa

30.09.2021 - 19:30:00


Suomen Urheiluliitto (SUL) valitsi 35 urheilijaa Team Finland -valmennusryhmään ja 30 Nuorten Team Finland -ryhmään. Kaikkiaan liiton neljään eri valmennusryhmään valittiin yhteensä yli 200 yleisurheilijaa.

– Team Finland -ryhmän urheilijat valittiin keväällä julkistettujen kriteerien mukaisesti. Kantava periaate on vähintään iskuetäisyys Euroopan tasolla menestymiseen, sanoo SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen SUL:n tiedotteessa.

– Ryhmä voi vielä täydentyä syksyn aikana, esimerkiksi maantielajeissa, jos tulevien viikkojen kilpailuissa syntyy hyviä tuloksia.

Team Finland -ryhmässä ovat niin Torsnin EM-hallien mitalistit Lotta Kemppinen, Ella Junnila ja Kristian Pulli kuin Tokion olympiakisoissa onnistuneet Wilma Murto, Topi Raitanen, Lassi Etelätalo, Aku Partanen ja Sara Kuivisto.

Ryhmässä ovat myös paralympiakisojen mitalistit Toni Piispanen, Leo-Pekka Tähti, Amanda Kotaja ja Marjaana Heikkinen sekä kesällä 110 metrin aitojen ja naisten kolmiloikan SE:t rikkoneet Elmo Lakka ja Senni Salminen.

– Ryhmän valintakriteereinä ovat tulostaulukko, arvokilpailusijoitukset sekä rankingsijoitus. Nuorten urheilijoiden kohdalla on lisäksi käytetty kokonaisharkintaa, joka huomioi urheilijoiden kehityskäyrän sekä mahdolliset vaikeudet tarkastelujakson eli kahden edellisen kauden aikana, Salonen sanoo.

Kesän alle 20-vuotiaiden arvokisojen menestyjistä yleisen sarjan Team Finland -ryhmään ylsivät EM -ja MM-tittelit voittaneet Saga Vanninen ja Silja Kosonen.

Kärkiryhmässä urheilijoita laajasti eri yleisurheilulajeista

Team Finland -ryhmässä kärkiurheilijoita löytyy laajalti yleisurheilun eri lajeista ja lajiryhmistä.

– Toisena vastaavanlaisena huomiona voi todeta, että kärkiurheilijat ovat hakeutuneet entistä kovemmalla prosentilla yleisurheilukeskuksiin, Salonen sanoo.

– Noin 80 prosenttia yleisen sarjan Team Finland-urheilijoista tekee päivittäisharjoitteluaan SUL:n yleisurheilukeskuksissa.

Valinta Team Finland -ryhmään tuo urheilijoille ja heidän henkilökohtaisille valmentajilleen tukea niin palveluiden, maajoukkueen yhteistoimintojen, rahallisen valmennustuen kuin Team Finland -ohjelman muodossa.

– Team Finland -ohjelma sisältää valmennuksen seurantaa ja sparrausta, koulutuksellista sisältöä sekä yhteisiä tapaamisia leirien ja infotilaisuuksien muodossa, Salonen sanoo.

– Ryhmän henkilökohtaisilla valmentajilla on myös mahdollisuus suorittaa valmentajan ammattitutkinto (VAT) räätälöidyllä järjestelyllä ja taloudellisesti tuettuna.

Ryhmän yhteisistä tapaamisista ohjelmaan kuuluvat kotimaan lyhyet leirit, syksyn kickoff-tapahtuma ja kevään yhteisleiri. Ulkomaan leiri on Team Finland -urheilijoille tarjolla marras-joulukuussa Etelä-Afrikassa.

Finni: Maajoukkuetoiminta palaa kaikkiin lajeihin

Team Finland – ja nuorten Team Finland -ryhmien lisäksi SUL:n valmennusjohto valitsi maajoukkue- ja nuorten maajoukkueryhmät, joihin valittiin yhteensä 142 urheilijaa

– Maajoukkuetoiminta palaa tällä harjoituskaudella kaikkiin lajeihin myös yleisen sarjan osalta. Luotamme valmennusjärjestelmässä ns. pyramidimalliin, missä on laaja maajoukkuetoiminta, vaikkakin ehdottomana prioriteettina onkin terävään huippu-urheiluun ja Team Finland-ohjelmaan panostaminen, sanoo SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni.

Koko valmennusryhmän voit katsoa täältä: https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/sul-valitsi-valmennusryhmat-2022-team-finland-ryhmaan-35-urheilijaa/

Lähde: SUL:n tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!