Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Arttu Vattulaiselta komea aika Helsingissä - "Juuri tällaista juoksua läksin hakemaan"

2.10.2021 - 14:45:00


Joensuun Katajan Arttu Vattulainen oli paras suomalainen Helsinki City Running Dayn miesten puolimaratonilla. Vattulainen juoksi kolmanneksi ajalla 1.07.18. voiton vei kuusinkertainen Latvian mestari Dmitri Serjogin ajalla 1.05.03.

Helsingin Kisa-Veikkojen Suvi Miettinen voitti naisten kilpailun kauden kotimaisella kärkiajalla 1.15.33. Tulos on Miettisen uran toiseksi paras ja jää vain 20 sekuntia hänen kahdeksan vuotta vanhasta ennätyksestään.

– Sellainen sopivan pitkä treenirypistys. Juuri tällaista juoksua läksin hakemaan, Vattulainen sanoi.

Vattulainen juoksi puolimaratonin kauden kotimaisen kärkiajan 1.05.11 maaliskuussa Dresdenissä, Saksassa. Toukokuussa hän rikkoi maratonilla ensi kesän Münchenin EM-kilpailujen tulosrajan ennätyksellään 2.13.29 Bad Loipersdorfissa, Itävallassa.

– Nyt suunnitelmana on, että todennäköisesti juoksen puolimaratonin Lissabonissa marraskuussa. Jos kaikki menee hyvin, niin myös maratonin Sevillassa helmikuussa, Vattulainen sanoi.

Helsingissä toiseksi ajalla 1.05.59 juossut Viron ennätysmies Tiidrek Nurme ja neljänneksi ajalla 1.08.51 juossut belgialainen suunnistaja Yannick Michiels aloittivat napakasti ja taittoivat 10 kilometriä noin 30.30:een. Vattulainen juoksi lähes koko matkan yksin.

– Reitti ei ole ollut nopeimmasta päästä ja kärkikolmikko lähti aika reippaasti. Katsoin, että pitää hieman himmata omaa vauhtia. Juoksin yksin, kunnes ohitin Michielsin 5 kilometriä ennen maalia, Vattulainen sanoi.

Turun Urheiluliiton Ali Abdulrahman oli viides ajalla 1.08.58 ja tuore 10000 metrin Suomen mestari Jarkko Järvenpää Tampereen Pyrinnöstä kuudes ajalla 1.09.03.

Yksitoista kertaa puolimaratonin Suomen mestaruuden vuosina 2000–2016 voittanut Lahden Ahkeran Jussi Utriainen oli 40-vuotiaiden nopein ja sijoittui kokonaiskilpailussa seitsemänneksi ajalla 1.09.07.

– Kokeilin nyt ensi kertaa näitä uusia kenkiä ja tuli paras aikaa vuosiin. Olisipa näitä ollut 25 vuotta sitten, Utriainen veisteli.

Lähde: SUL


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!