Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Camilla Richardsson juoksi alle 16 minuutin ja Topi Raitanen alle 14 minuutin – Porin Yleisurheilun Mbacha miesten maratonin kestävin

2.10.2021 - 21:10:00


Esbo IF:n Camilla Richardsson voitti Helsinki City Running Dayn naisten 5 kilometriä loistoajalla 15.46. Topi Raitanen löi miesten 5 kilometrin loppukirissä Eemil Helanderin ajalla 13.58.

Richardssonin aika alittaa kirkkaasti Sandra Erikssonin Suomen ennätyksen 16.19, mutta on kaikkien aikojen Suomen tilaston kakkosaika, mikäli Annemari Kiekaran vuonna 1996 Portsmouthissa juoksema 15.13 hyväksytään Suomen ennätykseksi.

– Tavoite oli juosta alle 16 minuuttia. Tuntui tosi helpolta. Sellainen tasavauhtinen juoksu, Richardsson sanoi.

Richardssonille kilpailu oli välipala Sankt Moritzin vuoristoleirin jälkeen matkalla kohti Valenciassa lokakuun lopussa juostavaa puolimaratonia. Valenciasta Richardsson tavoittelee ennätystään.

– Viimeinen mäki oli pahantuntuinen, vaikka se ei ollut kovin paha. Mutta juoksu tuntui hyvältä ja rata oli kiva, Richardsson sanoi.

Onko Richardssonin aika tiejuoksun 5 kilometrin Suomen ennätys, selviää syksymmällä.

– Sitä selvitetään, täyttääkö Kiekaran aika SE:n kriteerit ja asia käsitellään syksyn aikana Suomen Urheiluliiton kilpailuvaliokunnassa, sanoo SUL:n kilpailupäällikkö Mika Muukka.

Toiseksi naisten kilpailussa juoksi Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taru Häyrinen ajalla 17.04 ja kolmanneksi akillesvaivojen jälkeen kilpailukuntoon päässyt Pedersören Falkenin Nathalie Blomqvist ajalla 17.09.

– Se oli juoksuna ihan ok. Ei ollut mitään tuntemuksia missään ja se oli tärkeintä. En ole hirveästi juossut kovaa viime harjoituksissa. Sen huomasi, ettei kunto vielä ihan ole sitä, mitä se voisi olla, Blomqvist sanoi.

Viidenneksi juoksi maastojuoksun entinen Euroopan mestari ja MM-kakkonen Irlannin Cathriona McKiernan, joka täyttää tänä syksynä 52 vuotta.

Raitanen pudotti Helanderin kyydistä viimeisessä mäessä

Miesten 5 kilometriä oli Helsingin Kisa-Veikkojen Topi Raitasen ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Eemil Helanderin kaksinkamppailu, jonka Raitanen voitti ajalla 13.58. Helander oli toinen maantieviitosen ennätyksellään 14.02.

– Hienoa, että näitä tapahtumia saa nyt järjestää. Koen, että on tärkeää olla paikalla. Tämä oli sellaista juoksemisen iloa ilman suurempia tavoitteita tai paineita, Raitanen sanoi.

Raitanen veti kilpailua koko matkan.

– Meillä oli Eemilin kanssa tasaisen kova vauhti. Viimeisessä ylämäessä katsoin, että Eemil on pari metriä perässä. Silloin ajattelin, että tämä varmaan riittää, Raitanen kertoi.

Helanderille kilpailu oli viimeinen, ennen kuin hän aloittaa asepalveluksensa Santahaminassa.

– Topille kiitos vedosta. Tulin aika limitillä siinä perässä ja tuossa lopussa ei vaan ollut enää paukkuja. Rupesi painamaan jaloissa aika paljon. Tosi tyytyväinen olen aikaan ja reitti oli oikein hyvä.

Kolmanneksi juoksi Turun Urheiluliiton Mustafe Muuse ajalla 14.47. Samana päivänä Norjassa juoksi Pedersören Falkenin Robin Kronqvist neljänneksi Ida Eidenin muistojuoksussa Jessheimissä hieman Muusea paremmalla ajalla 14.45.

Kronqvist ei ole pystynyt jalkavamman takia kilpailemaan kuluneena kesänä, joten tämä oli hänen ensimmäinen kilpailunsa maastojuoksun SM-kilpailujen jälkeen.

Porin Yleisurheilun kamerunilaisvahvistus voitti miesten maratonin

Miesten täysmaratonin voitti lähdöstä maaliin johtanut Porin Yleisurheilun Eric Mbacha ajalla 2.21.35.

37-vuotias Mbacha on runsaan vuoden kuluessa voittanut kaikki kolme Helsingissä juoksemaansa maratonia. 14 vuotta sitten hän edusti synnyinmaataan Kamerunia maastojuoksun MM-kilpailuissa.

– Kilpailu meni ihan niin kuin pitikin. Ei ollut vaikeata missään vaiheessa, Mbacha kertoi.

Kaksi viikkoa sitten maratonin Suomen mestaruuden Jyväskylässä voittanut Helsingin Kisa-Veikkojen Aki Nummela oli kolmas kenialaisen Ernest Kibetin jälkeen. Nummelan aika oli 2.29.08.

Naisten maratonin voitti moskovalainen ultrajuoksija Aleksandra Borodinova ajalla 2.43.19. Esbo IF:n Erika Lehtola sijoittui toiseksi ajalla 2.51.02.

Lehtola on runsaan kuukauden aikana juossut hyvällä menestyksellä jo kolme maratonia. 21. elokuuta hän voitti Helsinki-maratonin ja paransi ennätystään toistakymmentä minuuttia aikaan 2.51.56.

Kaksi viikkoa sitten SM-kilpailuissa Lehtola oli kolmas ja ennätys parani yli viisi minuuttia aikaan 2.46.30.

Lähde: SUL:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!