KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Moninkertainen Suomen mestari nyrkkeilee ammattilaisdebyyttinsä

20.3.2017 - 11:26:01


Helsingissä 25. maaliskuuta oteltava Kisahalli Fight Night saa vahvan lisäyksen tarjontaansa, kun vuosituhannen kovimpiin kotimaisiin amatöörinyrkkeilijöihin kuuluva Antti Hietala ottelee Kisahallissa ensimmäisen ammattilaisottelunsa.

Hietalalla on takanaan lupaava amatööriura: 22-vuotias Tampereen työväen nyrkkeilijöiden kasvatti on voittanut 69-kiloisten sarjassa kolme Suomen mestaruutta vuosina 2013, 2014 ja 2015. Hietalan kilpailukirjaan on merkitty myös kivenkovan GeeBee-turnauksen voitto vuonna 2012 ja Tammer-turnauksen ykkössija vuonna 2014.

Osmo Laineen valmentama Hietala ottelee Helsingissä nelieräisen ottelun. Häntä vastaan asettuu serbialainen Novak Radulovic, joka voitti viime lokakuussa debyyttiottelussaan maanmiehensä Predrag Cvetkovicin pisteillä.

Hietala kertoo suunnitelleensa ammattilaiseksi siirtymistä jo pitkän aikaa.

- Tässä on nyt vuoden ajan ollut hinku jonkinlaiseen muutokseen. Amatöörinyrkkeily ei ole oikein kiinnostanut, se on ollut viime ajat vähän sellaista pakkopullaa, Hietala kertoo.

- Minulle on tullut perheenlisäystäkin, joten on yhä vaikeampaa panostaa nyrkkeilyyn, jos siitä ei saa tuloja. Se oli yksi tärkeä syy, miksi halusin ammattilaiseksi.

Hietala kuvailee itseään nyrkkeilijänä "tarkaksi ja nopeaksi kaveriksi", joka panostaa vahvemmin tiukkaan puolustukseen kuin vastustajan aggressiiviseen prässäämiseen. Lyöntivoimaa kuitenkin löytyy, kun sitä tarvitaan.

- Sanotaan nyt niin, että olen tyyliltäni enemmän puolustusnyrkkeilijä, mutta isken kyllä kaverin kimppuun kun paikka aukeaa, Hietala kertoo.

- Esikuvistani voisin mainita Manny Pacquiaon. Hänen nyrkkeilyään on ilo katsoa.

Hietala kertoo jatkavansa ammattilaisena siitä, mihin hän olympiatyylin puolella jäi. Nyrkkeilytyyliin ei ole tarvinnut tehdä kummempia muutoksia, koska miehen kotisalilla harjoittelee kokeneita ammattilaisia, ja ammattikehien tyyli on tullut tutuiksi rankoissa otteluharjoituksissa.

- TTN:n salilla käyvät myös Jussi Koivula, Dayron Lester ja Sakari Lähderinne. Siinä on kolme jätkää, joilla riittää kokemusta ja joilta saa varmasti kovaa sparria, Hietala sanoo.

Hietala ei vielä halua kertoa tarkemmin ammattilaisuransa tavoitteistaan.

– Otetaan pari matsia alle ja katsotaan sitten. Huipulle totta kai tähdätään, mutta sinne vievä tie on niin pitkä ja kivinen, ettei pidä liputtaa liikaa ennen ensimmäistä ottelua.

Maaliskuun debyytin suhteen on selkeämmät suunnitelmat:

- Kaikkeni laitan peliin ja lähden voittamaan, kuten aina.

Kisahalli Fight Nightin pääotteluina 25.3. nähdään Juho Haapojan ja Petteri Fröjdholmin EU-mestaruusottelut. Esiotteluissa iskevät Antti Hietalan lisäksi Niklas Hyvärinen (alempi raskassarja), Oskari Metz (välisarja), Ken-Tore Halland (ylempi välisarja) ja Jose Antonio Sanchez Romero (ylempi kääpiösarja).

Lähde: Kisahalli Fight Nightin tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ottelusiirto Veikkausliigassa

24.5.2018 12:25:30