COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Hellberg venyi voittoon Paltamossa – Moisio ylivoimainen naisten kilpailussa

18.6.2017 - 18:04:18


Audi Finnish PGA Golf Touriin kuuluvan Paltamo Openin voittoa juhlivat Peuramaa Golfin Niclas Hellberg ja Arhchipelagia Golfin Ellinoora Moisio. Hellberg kukisti Suur-Helsingin Golfin Mikael Salmisen vasta uusintareiän jälkeen.

Sunnuntaina päättynyt Paltamo Open oli lopulta Niclas Hellbergin (-9) juhlaa. Tuloksesta -12 päätöspäivään lähtenyt Hellberg oli suurissa ongelmissa pitkin kierrostaan, mutta venyi kuitenkin lopulta uusintaan Salmista vastaan.

- Tänään tuli paljon lunta tupaan. Ei ollut helppo päivä. 17. reiällä tekemäni birdie oli todella tärkeä, sillä olin todella yllättynyt, että pääsin yleensä edes uusimaan voitosta, Hellberg myönsi tiedotteessa.

Kahtena ensimmäisenä pelipäivänä tulostaso oli ennätyskova. Samanlaista menoa ei ollut enää päätöspäivänä.

- Oli kuin oltaisiin eri kenttää pelattu tänään. Liput olivat paljon tiukemmissa paikoissa, ja tuuli teki pelistä haastavampaa, Hellberg kertoi.

Paltamo Openin voitto oli Hellbergille uran ensimmäinen Finnish Tourin lyöntipelikilpailuissa. Reikäpelimestaruus häneltä löytyy muutaman vuoden takaa.

Hellberg on tällä kaudella keskittynyt Finnish Tourin kilpailuihin, vaikka miehellä olisi täysi pelioikeus myös Nordic Liigan osakilpailuihin. Syy tähän on selvä.

- Kauden lopuksi jaettavat villit kortit ensi kauden Challenge Tourille ovat se syy, miksi pelaan tätä kiertuetta. En muuten pelaisi täällä. Nyt on aivan eri meininki pelata näitä FT-kilpailuja, kun on kunnon porkkana odottamassa kauden päätteeksi, kokonaiskilpailun kolmanneksi noussut Hellberg sanoi.

Audi Finnish PGA Golf Tourin ja Vierumäen yhteistyön ansiosta kauden kolme parasta pelaajaa saavat kukin kahdeksan villiä korttia ensi kauden Challenge Tour -osakilpailuihin.

Naisten kilpailussa Archipelagia Golfin Ellinoora Moisio (-2) otti uransa ensimmäisen Finnish Tour -voiton. Kierrostulokset 73–69–72 pelannut Moisio lasketteli lopulta selvään voittoon, sillä eroa toiseksi tulleeseen Oulun Golfkerhon Karina Kukkoseen (+4) tuli lopulta kuusi lyöntiä. Sunnuntain kierrokselle kärjestä lähtenyt Karelia Golfin Emilia Tukiainen (+4) sijoittui lopputuloksissa kolmanneksi.

Kilpailun jälkeen Moision kasvoilta paistoi tyytyväisyys.

- Tosi hyvät fiilikset. Tämä oli minulle ensimmäinen FT-voitto. Niitä kakkos- ja kolmossijoja on jo, ja Alastaron uusintatappion jälkeen tämä tuntuu todella hyvältä, Alastarossa kuudennella uusintareiällä Hannele Mikkolalle taipunut Moisio iloitsi.

Moision peli noudatti päätöskierroksella samaa kaavaa kuin lauantainakin. Pallot pysyivät pelissä, ja tuloskorttiin merkattiin kahden bogeyn lisäksi kaksi birdieä.

- Jatkoin siitä mihin eilen jäätiin. Tänään löin kyllä vielä vähän paremmin kuin eilen, mutta putit eivät uponneet ihan niin hyvin. Sellaista tasaista tekemistä, Pohjois-Carolinan yliopistossa opiskeleva Moisio analysoi.

Vielä juniori-ikäinen Moisio pelaa seuraavan kilpailunsa juhannuksen jälkeisellä viikolla Alastarossa, jossa pelataan junioreiden lyöntipelin SM-mitaleista.

Finnish Tour jatkuu heinäkuun ensimmäisellä viikolla Hill Side Golfissa, jossa pelataan reikäpelin SM-mitaleista.

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!