COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lentopallonaiset tekivät Euroopan liigan historiaa

18.6.2017 - 21:11:46


Suomen naisten lentopallomaajoukkue teki Euroopan liigan historiaa voittamalla lohkovaiheen ilman ensimmäistäkään erätappiota. Tapio Kangasniemen valmennettavat viimeistelivät ensimmäisen joukkueensa liigan historiassa tempun kaatamalla EM-kisoihin valmistautuvan Valko-Venäjän 3-0 (25-21, 25-23, 27-25).

Kahden viikon, ja tietysti jo sitä edeltäneen MM-karsintaviikon aikana, maajoukkue on kasvattanut erittäin suuten luoton omaan tekemiseensä. Se näkyi jälleen sunnuntaina Minskissä, kun joukkue nousi kaikissa kolmessa erässä takaa ohi erävoittoon.

Chyzhovka Areenalla nähtiin todella voitonhimoinen suomalaisjoukkue, joka jatkaa pelejään seuraavaksi Euroopan liigan mitalipeleissä.

Ensimmäisen välierän Suomi pelaa vieraissa 28.6. ja toisen kotonaan Pasilassa 2.7. kello 17. Finaaliin selviää ns. Eurocupin säännöin parempi maa. Finaalien vieraspeli olisi ohjelmassa 5.7. ja jälkimmäinen finaali pelattaisiin Suomessa 9.7.

Euroopan liigan välieriin selviää kolmen lohkon voittajat sekä paras kakkonen. Ranska ei kuitenkaan paikkaa ota sen saavuttaessaan, vaan mukaan otetaan välieriin seuraavaksi paras maa.

Espanja on jo varmistanut oman lohkovoittonsa ja kolmannessa lohkossa vahvimmin on aloittanut Ukraina. Parhaan kakkosen paikassa ovat tiukasti kiinni Slovakia.

Välieräjoukkueet ovat selvillä ensi viikonvaihteessa, kun kolmannen lohkon toinen turnaus pelataan Ranskassa.

Sunnuntaina avausturnauksesta hieman vahvistunut Valko-Venäjä joutui vaikeuksiin suomalaisten saatua heidän vastaanottoa rikki. Pahiten syöttöpaikalla kotijoukkuetta kuritti Noora Kosonen, joka ei saanut tililleen yhtään suoraa ässää, mutta syötti komeat 20 kertaa.

Piia Korhonen rokotti vastustajaa 24 pisteellä (+18, Daniela Öhman yhdellätoista (+10) ja yleispelaajat Kosonen ja Salla Karhu kymmenellä naiseen. Vastaanoton kolmikkona Kosonen, Karhu ja libero Saana Koljonen hoitelivat pallot passari Kaisa Alangolle tutun laadukkaasti.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

- 1,5 kuukautta on tässä yhdessä mennyt ja ajatus voisi olla, että väsymys alkaa painaa. Pelattiin kuitenkin paras pelimme tänään. Uskomattomia mimmejä ovat, että virtaa riitti näin upeasti. Erien loput olivat jälleen meidän vahvuus. Se on tämän kovan pelirumban yksi plussalle menevä saldo.

- Valko-Venäjä sai vastaanottonsa kuntoon edellisestä kohtaamisesta, mutta meidän puolustus söi heitä. Joukkue on valtavan hyökkäysvoimainen, mutta saimme heidän terävyyden pois. Piia Korhonen oli tänään todella kova, tehden vain yhden suoran hyökkäysvirheen. Koko porukalle suuret kehut. Peruspelin tason nostaminen on ollut kuitenkin parasta kokonaisuudessa.

- Nyt odotetaan vastustajaa välieriin viikko. Se on selvä, että finaaliin tässä tekee kaikilla mieli. Se tulee taas eteen vain ja ainoastaan samanlaisella tekemisellä mihin ollaan nyt kehitytty.

- Maanantaina tulemme kotiin ja lähdetään juhannuksen viettoon omatoimisen treenaamisen merkeissä. Sunnuntaina kokoonnumme sitten kohti välieriä rakentamaan.

Lohkon päätöspäivän avausottelussa Itävalta otti ensimmäisen voittonsa lyötyään Albanian 3-1 (25-16, 25-16, 18-25, 25-23).

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!