KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suonikko ja Viljamaa beach volleyn SM-osakilpailuvoittoon helteisessä Helsingissä

16.7.2017 - 20:39:16


LähiTapiola Helsinki Openissa sekä miesten että naisten ykkönen voittivat turnauksen ilman tappioita. Naisissa voiton vei jo kolmannessa peräkkäisessä osakilpailussa Team Voima Eveliina Koljonen ja Nette Tuominen. Miehissä Jyväskylän kakkoset Team SähköWaasa Harri Suonikko / Saku Viljamaa ottivat kesän ensimmäisen osakilpailuvoittonsa.

Miesten kiertueella saatiin jälleen uusi voittaja

Miesten finaali oli kahden turnauksessa tappioitta pelanneen joukkueen kohtaaminen. Todella tasaisten välieräotteluiden jälkeen Suonikko ja Viljamaa veivät finaalia lähes näytöstyyliin. Pari hallitsi ottelua alusta loppuun ja vei voiton suoraan kahdessa erässä 2-0 (21-15, 21-13). Erityisesti Suonikon hyvä torjuntapeli vei aseet kovaa hyökkääviltä Pulkkiselta ja Poikelata.

- Meidän taktiikka toimi pelissä hyvin. Harri otti varmaan 15 torjuntaa ja siinä lähtee jo hyökkääjältä aseet. Meillä oli rento olo koko ajan: aamun välierä oli aikamoista jäpittämistä, mutta nyt ennen peliä jo puhuttiin, että on kiva olo ja kiva mennä pelaamaan, Viljamaa kertasi finaalin tunnelmia tiedotteessa.

Miesten kiertueella on kaikissa kolmessa osakilpailussa korkeimmalle korokkeelle noussut eri pari. Jyväskylässä toiseksi sijoittuneet Suonikko ja Viljamaa lähtevät hakemaan kiertueen neljännestä ja viimeisestä osakilpailusta voittoa ja paikkaa Jyväskylän finaaleihin.

Miesten ensimmäisessä välierässä Teppo Pulkkinen ja Antti Poikela saivat vastaansa kovakätiset Määttäsen veljekset Miron ja Markon. Määttästen voitettua tiukka ensimmäinen erä pistein 21-19 Pulkkinen ja Poikela ottivat pelin hallintaansa toisessa erässä veivät sen nimiinsä 21-13. Pulkkinen/Poikelan hyvä ote säilyi kolmanteen erään, josta finaalipaikka irtosi lopulta pistein 15-10.

Toisessa välierässä Team Härkönen Nurminen/Heiskanen lähti haastamaan tappioitta välierään tiensä raivanneita Harri Suonikkoa ja Saku Viljamaata. Myös toinen finalisti ratkaistiin vasta kolmannessa erässä Suonikon ja Viljamaan saatua pelinsä kulkemaan toisen erän aikana ja noustua 21-19 erävoittoon takaa-ajoasemasta. Saatuaan pelinsä kulkemaan Suonikko ja Viljamaa finaalipaikan kolmannessa erässä selvin numeroin 15-10.

Koljoselle ja Tuomiselle jo kolmas perättäinen osakilpailuvoitto

Naisten finaalissa kohtasivat Hyttinen/Tokarenko ja Tuominen/Koljonen. Hyttinen ja Tokarenko laittoivat Team voiman etenkin toisessa erässä tiukille, mutta Koljonen ja Tuominen onnistuivat pitämään erän alussa muutaman pisteen eron loppuun saakka ja veivät kesän kolmannen osakilpailuvoiton suoraan kahdessa erässä 2-0 (21-16, 21-19). Oman mausteensa otteluun toi myös aurinkoisella Kansalaistorilla puhaltanut puuskittainen tuuli.

- Tuuli oli haastava etenkin passissa ja hyökkäyksessä. Pelilliset erot ottelussa olivat todella pieniä, joten ehkä se oli henkinen kantti, joka ratkaisi tänään. Taisi siinä tulla meille muutama ”kiipijäkin” verkon kautta, Eveliina Koljonen totesi voittoisan finaalin jälkeen.

Naisten ensimmäisessä välierässä kohtasivat siskokset, kun läpi turnauksen vahvasti pelannut Team Voima Eveliina Koljonen ja Nette Tuominen saivat vastaansa turnauksessa huimasti peliään parantaneet Saana Koljosen ja Eveliina Vilposen. Vähin virhein pelannut Team Voima otti finaalipaikan pitkien pallorallien jälkeen erin 2-0 (21-15, 21-16).

Toisessa välierässä yksi turnauksen ennakkosuosikeista Kirsi Hyttinen / Julia Tokarenko sai vastaansa Elina Heiskasen ja Minna Kauria-Kojon. Hyttinen/Tokarenko eteni toista kertaa peräkkäin Helsinki Openin finaaliin helpohkosti erin 2-0 (21-10, 21-13).

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ottelusiirto Veikkausliigassa

24.5.2018 12:25:30