KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Eksoottinen maa mukaan pesäpallon World Cupiin

17.7.2017 - 11:33:37


Kautta aikain yhdeksäs pesäpallon World Cup -turnaus pelataan Turussa 20.-24.7. Mukana on ensi kertaa Intia, joka saapuu Turkuun 27 pelaajan voimin. Muut turnauksen osallistujamaat ovat Suomen lisäksi Australia, Saksa, Sveitsi, Viro ja Yhdysvallat.

Intialaiset pesäpalloilijat saapuvat Helsinki-Vantaan lentokentälle tiistaina. Sieltä joukkue matkustaa Tampereelle ja vierailee Varalan urheiluopistolla. Keskiviikkona ohjelmassa on miesten Ykköspesiksen ottelu Pöytyällä.

– Pöytyän Urheilijat on kutsunut kaikki Turussa pelattavan pesäpallon World Cup -turnauksen ulkomaiset pelaajat seuraamaan ottelua. Ennakkoon tilaisuuteen on ilmoittautunut jo liki 30 intialaista ja 10 australialaista pesäpalloilijaa, seuran pesäpallojaoston varapuheenjohtaja Olli-Pekka Pauna kertoo Pesäpalloliiton tiedotteessa.

– Pöytyän kunta on myös vahvasti mukana tapahtumassa ja kutsuu kaikki kuntalaiset mukaan Pöytyän tulevaisuusmatkalle koko kunnan joukkueella. Tilaisuuteen on kaikilla pöytyäläisillä vapaa pääsy. Paikalla ovat kuntalaisia vastaanottamassa vastavalitut kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajat sekä tulevaisuusmatkanjohtajat Rauno Kajander ja Pentti Wärri, Pauna lisää.

Suomalainen kansallispeli löydettiin Intiassa uskomattomien vaiheiden kautta. Paikallinen puuhamies Chetan Pagawad katsoi YouTube-videoita, opetteli sääntöjä ja lähti rohkeasti kokeilemaan. Monet muutkin innostuivat.

– Tarinan seuraava osa nähdään Turussa tällä viikolla. Viisumiasiat on saatu vahvistettua kuntoon ja Intian maajoukkue pelaa ensimmäiset ottelunsa World Cup -turnauksessa torstaista sunnuntaihin. Nyt he pääsevät näkemään kotimaista ja kansainvälistä pesäpalloa sekä junioreiden leirin. Omien turnauksiensa jatkoksi intialaiset saavat laajemman kosketuspinnan lajiin, Jussi Pyysalo Pesäpalloliitosta iloitsee.

D-ikäisten valtakunnallisella pesäpallon Suomi 100 -Suurleirillä pelaa parhaillaan Turussa 105 joukkuetta. Torstaina vietetään World Cup -turnauksen avajaisia Kupittaan pesäpallostadionilla, yhdessä Suurleirin Itä-Länsi-otteluiden kanssa.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote
Kuva: Pesäpalloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teemu Pukille uusi seura

21.5.2018 22:23:41