COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomi valmis sankaritekoihin - lentopallomaajoukkue mies mieheltä

23.8.2017 - 20:47:06


Suomen lentopallomaajoukkue lähtee EM-kisoihin erittäin mielenkiintoisella ja potentiaalisella ryhmällä.

Seuraavassa arviot Tuomas Sammelvuon valmentamasta ryhmästä pelipaikoittain.

Passarit: Kapteeni Eemi Tervaportti on ehdoton ykköspassari. Ensi kaudella teräksenkovassa Puolan liigassa pelaava Tervaportti ei vielä taio unelmapasseja yhtä mahdottomista tilanteista kuin edeltäjänsä Mikko Esko, mutta hyvään suuntaan mennään. Niko Haapakoskella on statistin rooli, mutta hän voi tarvittaessa herätellä joukkuetta.

Hakkurit: Hyökkäyspeli ei kuulu Suomen erityisvahvuuksiin. Toisaalta se kulminoituu Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun onnistumiseen. Kakkosvaihtoehto on Antti Ropponen. Hänen roolinsa jää todella pieneksi, jos Lelu pelaa tasollaan.

Yleispelaajat: Aloituskokoonpanoon asettuvat todennäköisimmin Niklas Seppänen ja Elviss Krastins. Molemmat ovat kehittyneet olennaisesti ensimmäisinä ammattilaisvuosinaan. Antti Siltala on edelleen tärkeä sytyttäjä, jolle avauksen paikkakin on mahdollinen. Pirteä pomppuihme Jan Helenius tukee.

Keskitorjujat: Keskipelaamisesta on kasvamassa Suomelle yllättävä valtti. Tommi Siirilä siirtyy Italian liigaan; hän on yksi Suomen tärkeimmistä nuorista palloilijoista. Sauli Sinkkonen on toinen varsin kyvykäs keskitorjuja. Urheilullinen Markus Kaurto (”vain” 196 senttiä) ja nuori Henrik Porkka tulevat toistaiseksi perässä.

Liberot: Lauri Kerminen kuuluu maailmanluokan pelaajiin pelipaikallaan. Venäjällä ammatikseen palloja rohmuava libero nostaa joukkuehenkeä paitsi pistämättömällä puolustamisella myös sympaattisella persoonallaan. Eetu Pennanen päässee myös pistäytymään kentälle.

Päävalmentaja: Tuomas Sammelvuo on aito lentopallonrakastaja. Hänen filosofiansa perustuu tinkimättömyyteen kuten suurvalmentaja Mauro Berrutollakin. ”Köpi” tuo asenteeseen ripauksen inhimillisyyttä ja avoimuutta.

Suomen taival EM-Puolassa alkaa torstaina kello 18.30 ottelulla Viroa vastaan.

Pasi Tuominen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL-kausi alkaa 3. lokakuuta

21.6.2018 09:57:19