COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Euroopan lentopallosarjat käyntiin - Saksassa vahva suomalaisnaisten edustus

12.10.2017 - 11:56:19


Loputkin suomalaiset lentopallonaiset pääsevät Euroopan liigoissaan tositoimiin viikonloppuna Ranskan, Saksan ja Sveitsin liigat pyörähtäessä käyntiin.

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella peräti neljä pelaajaa, Laura Pihlajamäki jatkaa Ranskan Pro A-liigassa ja Tiiamari Sievänen pelaa Sveitsin pääsarjassa. Muut suomalaisnaiset ovat jo liigakautensa aloittaneet.

Laura Pihlajamäki, 27, aloittaa viidennen kautensa ulkomailla ja niistä toisen Ranskassa Nantesin paidassa. Viime kaudella runkosarjassa neljänneksi sijoittunut ja puolivälierissä pudotuspeleissä pudonnut joukkue avaa liigan lauantaina samoista sijoista todennäköisesti taistelevan Beziersin isäntänä.

- Meillä on ollut aika vaikea valmistautumisjakso. Oikeastaan vasta viime viikolla kaikki ovat pystynyt taas treenaamaan. Harjoituspeleissä on näkynyt, ettei olla päästy hirveästi koko porukalla vielä hiomaan kuvioita, kun esimerkiksi ykköspassarimme oli yksi loukkaantuneista.

- Itse olen onneksi pysynyt terveenä. Innolla odotan kauden alkua ja sitä miten pitkälle tällä porukalla päästään. Tavoitteet on korkealla. Pihlajamäki kertoo.

Viime viikonloppuna Saksan Supercupin mestaruutta juhlinut maajoukkueen ykköspassari Kaisa Alanko, 24, siirtyi täksi kaudeksi kolmen Dresdenin voittaman mestaruuden jälkeen ykköspaikalle palanneeseen 2010-luvun nelinkertaiseen mestariryhmään Schwerineriin.

Alangolla alkava kausi on Saksassa jo viides, joten kuviot ovat tutut.

- Meilläkin on ollut aika hankala valmistautuminen kun on ollut vain seitsemän pelaajaa koko ajan treeneissä, koska peräti kuusi pelaajaamme oli EM-kisoissa. Ehdimme vetämään neljät yhteistreenit ennen Supercupia. Mutta ei pidä antaa sen häiritä.

Sveitsin Supercupin voittanut Tiiamari Sieväsen, 23, Volero Zürich on voittanut yhtä kautta lukuun ottamatta maan mestaruuden vuodesta 2005 lähtien. Seuran pääpaino onkin ollut jo vuosia Mestarien liigassa, jonka lohkovaiheeseen se pääsi täksikin kaudeksi automaattisesti oltuuan puolivälierissä viitenä viimeisestä kuudesta kaudesta.

Voleron avausvastustaja Sveitsin liigassa on sunnuntaina Schaffhausen.

Suomalaisvalmentajista Euroopan kentillä naisten liigoissa toimivat Teemu Sarna slovakialaisen COP Nitran päävalmentajana ja Teemu Oksanen sveitsiläisen Edelline Könizin apuvalmentajana. Sarnan joukkue on aloittanut jo liigan yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puljujärvi sai valmentajan kehut

19.9.2018 10:05:14